Seurakunta kuuluu elinkaareen
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3
Mediakortti   |   Yhteystiedot   |   Palaute   |   Sivukartta   |   a- A  A+

Kuopion ja Siilinjärven evankelisluterilaisten seurakuntien lehti

Arkisto

Seurakunta kuuluu elinkaareen

25.10.2017

Teksti: Hanna Heikkinen, luottamushenkilö Siilinjärven seurakunnassa

Kuva: Sini-Marja Kuusipalo

Seurakunta on etuoikeus.

Ihmisen elinkaareen kuuluu juhlia, joista moni liittyy kirkkoon. Kirkolliset toimitukset ovat tärkeitä ihmisille, ja moni kuuluu kirkkoon niiden takia. Seurakunnan jäsenille tärkeimpiä toimituksia ovat kaste, konfirmaatio, vihkiminen ja hautajaiset. Heti kasteessa lapsesta tulee seurakunnan jäsen, mikä johtaa elämän aikana moniin tilaisuuksiin. Konfirmaatiossa vahvistetaan nuoren uskoa. Myös kummina toimiminen liittyy kirkkoon – konfirmoitu saa olla kummi. Myös kirkon luottamushenkilönä toimiminen edellyttää konfirmaatiota. Elämän päättyessä vainaja haudataan ja siunataan kirkkomaahan. Monille on myös tärkeää vihkiminen kirkossa. 

Kirkko on muutakin kuin isot elämänkaareen kuuluvat toimitukset. 

Seurakunta pitää huolta jokaisesta jäsenestään, mikä näkyy seurakuntien toiminnassa ja tapahtumissa. Siilinjärven seurakunta järjestää erilaisia tapahtumia eri kohderyhmille, esimerkiksi gospel-lattaritunnit, perjantaikahvilat ja nuorten aikuisten leffa-illat. Jokaiselle pyritään löytämään jotakin, ja se on hieno tapa huomioida seurakunnan jäsenet. 

Minulle seurakuntaan kuuluminen on aina ollut itsestäänselvyys, kirkkoon kelpaa kaikki ja Jumala rakastaa jokaista. Minulle riittää, että saan olla oma itseni ja päättää itse, mikä kirkossa minua kiehtoo. Ihmisen elinkaaren suurimmat ja merkittävimmät asiat tapahtuvat kirkon piirissä, ja sen vuoksi on hienoa olla seurakunnan jäsen. Seurakuntaan kuulumaton jää paitsi aika paljosta, itse en haluaisi jäädä.

Tällä palstalla seurakunnan luottamushenkilöt kirjoittavat vuorollaan.