Rukous ja sanallista 25.1.2017

Teksti: Satu Väätäinen, Siilinjärven seurakunnan kappalainen

Grafiikka: Merja Tapio

Jeesus auttaa hädässä

Jeesuksen opetuslapset olivat veneellä vastatuulessa matkalla kohti asuttuja seutuja. Jeesus oli aiemmin päivällä ruokkinut viisituhatta miestä kahdella kalalla ja viidellä ohraleivällä ja jättäytynyt sen jälkeen rukoilemaan yksinäisyyteen.

Aamuyön pimeydessä opetuslapset soutivat vaahtopäisissä aalloissa. He säikähtivät ja huusivat pelosta vasta, kun näkivät aaveeksi luulemansa Jeesuksen kävelevän aalloilla heidän luokseen.

Ei ole väärin huutaa Jumalalta apua silloin, kun on hätä. Jumala itse neuvoo psalmissa: ”Huuda minua avuksi hädän päivänä! Minä pelastan sinut, ja sinä kunnioitat minua.”

Hädässä ihmisen rukous on aitoa sydämen rukousta.

Lyhyt oli Pietarinkin rukous, kun hän alkoi vajota:
”Herra, pelasta minut!”

Monet ihmiset kertovat juuri tällaisesta, ehkä elämänsä ensimmäisestä rukouksesta ja avusta hädän hetkellä. Liian usein kirkkona ja kristittyinäkin unohdamme, että Jeesus ei auta hädästä, vaan hän auttaa hädässä. Se
tarkoittaa, että hän auttaa silloinkin, kun apua ei tule.

Kun elämänmyrsky ei tyynny. Kun hätä ei pakene. Kun sairaus iskee ja syöpä uusii. Kun ympärillä on vain pimeys, kipu, suru ja yksinäisyys: ”Minä tässä olen, älkää pelätkö.”

Hän on Sinun kärsimyksessäsi ja hädässäsi, sillä tavalla Jeesus auttaa hädässä.

4. sunnuntai loppiaisesta
Matt. 14: 22–33

Pietari astui veneestä ja käveli vettä pitkin Jeesuksen luo. Mutta huomatessaan, miten rajusti tuuli, hän pelästyi ja alkoi vajota.

”Herra, pelasta minut!” hän huusi. Jeesus ojensi heti kätensä, tarttui häneen ja sanoi: ”Vähäinenpä on uskosi! Miksi aloit epäillä?”

Kun he olivat nousseet veneeseen, tuuli tyyntyi. Ja kaikki, jotka veneessä olivat, polvistuivat hänen eteensä ja sanoivat: ”Sinä olet todella Jumalan Poika.”