Musiikin siunattu voima

Musiikin siunattu voima

25.1.2017

Jouni Ortju

Pohjois-Savossa sattui viime vuoden puolella paljon onnettomuuksia, jotka koskettivat laajalti ihmisten sydämiä. Niin pelastus- kuin muutkin viranomaiset tekivät omalta osaltaan erinomaista työtä ja niin nopeasti kuin vain kykenivät. Silti ne, jotka joutuvat onnettomuuksien uhreiksi, tarvitsevat usein apua enemmän ja nopeammin kuin mihin virkakoneisto kykenee. Enkä todellakaan sano tätä vähättelevässä mielessä!

Meillä Pohjois-Savossa on kansan tietoisuuteen noussut aiemmin ehkä melko huomaamaton, nopeasti tuloksia aikaansaava ja perille saakka apua toimittava, aktiivisten toimijoiden verkosto - kanttorit. Heidän yhteisponnistuksensa tuloksia olivat muun muassa hyväntekeväisyyskonsertit Siilinjärven ja Nilsiän tulipalojen uhreille.

Haluan tässä kohtaa erityisesti mainita Alavan seurakunnan huippuosaajan ja verkostoitujan Ossi Jauhiaisen. Olen oppinut tuntemaan Ossia vuosien varrella ja edelleenkin minua jaksaa hämmästyttää se, miten hän saa ihmisiä mukaan auttamaan – ja tarvittaessa todella nopeasti. Kiitän koko sydämestäni Jumalaa, kun Hän on antanut palvelijalleen niin paljon lahjoja, että niistä on riittänyt muillekin jaettavaksi ja nautittavaksi.

Ja tietenkin samalla on syytä kiittää kaikkia taiteilijoita, seurakuntia, kuoroja, ääni- ja valomiehiä ynnä muita taustavoimia, jotka hyvää hyvyyttään jaksavat ja haluavat antaa vapaa-aikaansa, resurssejaan ja erityisesti osaamistaan toisten nautittavaksi! Nöyrä kiitos teille!

En tällä kirjoituksellani halua korostaa liikaa ketään yksittäistä henkilöä tai saada aikaan sellaista ilmiötä, että seurakuntiin ja kanttoreille alkaa tulvia avunpyyntöjä kaikesta mahdollisesta. Mutta on mielestäni hyvä nostaa esiin niitä poikkeuksellisia tekoja ja asioita, jotka helposti jäävät huomaamatta. Nuo teot saavat kuitenkin satoja tai tuhansia ihmisiä liikkeelle. Ja niinhän se on kuten monessa muussakin asiassa tässä elämässä – jos ei JOKU lähde toteuttamaan, mitään ei tapahdu. Kiitos upeiden kanttoreiden, nyt tapahtui.

Ja lopuksi haluan tietenkin kiittää kaikkia teitä, jotka tulette näihin konsertteihin ja tapahtumiin. Jos te ette lähde liikkeelle, ei apua kerry ainakaan niin nopeasti kuin mitä viime aikoina on tapahtunut.