Ihanat vapaaehtoiset

Ihanat vapaaehtoiset

25.1.2017

Minna Siikaniva

Viime vuoden loppupuolella Kuopion seudulla sattui kaksi isompaa tulipaloa. Alavan seurakunnan kanttori Ossi Jauhiainen tarttui toimeen ja haali lyhyessä ajassa kokoon vapaaehtoisen esiintyjäjoukon.

Tuomiokirkossa järjestettiin hyväntekeväisyyskonsertti, jonka tuotot lahjoitettiin Toivalan tulipalossa kodittomiksi jääneiden ihmisten avuksi. Jauhiainen kertoi, että idea konserttiin tuli yksityiseltä henkilöltä, joka haluaa pitää nimensä salassa.

Samoin Nilsiässä järjestettiin hyväntekeväisyyskonsertti tulipalossa kotinsa menettäneiden auttamiseksi.

Kumpaankin konserttiin saapui runsaasti ihmisiä. Se kertoo ihmisten halusta auttaa lähimmäisiään.

On hienoa, että vapaaehtoistyöhön on erilaisia mahdollisuuksia. Voi osallistua vain yhteen tapahtumaan tai sitoutua pidempiaikaiseen työhön.

Tälläkin hetkellä vapaaehtoiset talkoolaiset keräävät varoja siihen, että Herättäjäjuhlat Nilsiässä kesällä 2017 pystytään toteuttamaan. Toiminta on yhteisöllistä, iloista ja innostunutta. Kuopion evankelis-luterilaiset seurakunnat palkitsivat talkoolaiset Vuoden seurakuntateko - palkinnolla.

Apua tarvitsevat myös yksityiset ihmiset. Kuopiossa oli tammikuun alussa menossa Kotimaanavun kautta lähikeräys yksinhuoltajaäidin työmatkapolkupyörään. Aiemmin syksyllä saatiin kuivausrumpu kuusihenkiselle vähävaraiselle perheelle.

Kotimaanapu on Kirkkopalvelujen auttamispalvelu, jonka kautta evankelis-luterilaiset seurakunnat voivat kerätä lahjoituksia. Keräyksiin on poliisihallituksen keräyslupa. Keräysten on kohdistuttava vähävaraisten hyväksi ja katastrofien uhreille Suomessa. Avun koordinoivat ja keräyksiä perustavat paikallisseurakuntien diakoniatyöntekijät.

Kotimaanavusta löytyy lisätietoja vapaaehtoistyo.fi -sivuilla ja siellä voi ilmoittautua myös erilaisiin vapaaehtoistehtäviin.

Ryhdy sinäkin hyväntekijäksi ja liity vapaaehtoistyöntekijöiden joukkoon. Tunnettu tosiasia on, että vapaaehtoistyöstä hyötyvät sekä auttaja että autettava. Kaikkien hyvinvointi lisääntyy.

Presidentti Sauli Niinistö kehotti uudenvuodenpuheessaan:
”Satavuotiaan Suomen yksi tärkeä sanoma voisi olla: Sinä voit hyvin, kun kukaan ei voi pahoin. Siis auta, minkä voit”.