Sydän iloiseksi auttamalla

Sydän iloiseksi auttamalla

28.12.2016

Teksti ja kuva: Seija Rytkönen

Joulu on ohitse, mutta edelleen voi tehdä hyvää. Hope ry on valtakunnallinen, vapaaehtoisvoimin toimiva järjestö.

Se jakaa vähävaraisille ja kriisin kokeneille perheille tavaralahjoituksia, tukee lasten ja nuorten harrastuksia sekä tarjoaa vapaa-ajan elämyksiä. Hope ry:n Kuopion alueen yhtenä vapaaehtoisena toimii Anne Niskanen.

Onko Kuopion seudulla paljon vähävaraisia lapsiperheitä?

”Kyllä, sillä meillä on noin 100 perhettä, joita autamme. Jatkuvasti tulee uusia perheitä, jotka pyytävät vaateapua, leluja ja harrastusvälineitä.”

Miten kauan Hope ry on toiminut Kuopiossa?

”Kuopiossa ja Pohjois-Savossa olemme toimineet suunnilleen 1,5 vuotta. Mukana on noin 10–15 aktiivista vapaaehtoista. ”

Millaista lahjoitustoimintaa teillä on?

”Saimme ensimmäisen kerran yrityksiltä joulumuistamisrahoja. Meillä oli joulukalenterikeräys ja kahvila-ravintola SalaCavalassa olleella lahjakeräyksellä saimme lapsille ja nuorille joululahjoja. KalPan pelissä yleisö sai lahjoittaa meille pehmoleluja. Raha-automaattiyhdistys sekä Kuopion kaupunki ovat tukeneet meitä monien eri yritysten kanssa. Myös tavalliset ihmiset tekevät meille lahjoituksia.”

Miten ja millaista apua vähävarainen lapsiperhe voi pyytää?

”Apua voi hakea Hope ry:n verkkosivujen kautta tai sähköpostilla: **@**. Voimme antaa vaateapua, leluja ja harrastusvälineitä. Tarjoamme myös arjen elämyksiä. Rahaa emme voi antaa, mutta syksyllä saimme lahjakortteja ruokakauppaan.”

Miksi olet Hopen vapaaehtoisena?

”Sydämeni sykkii lapsiperheille, sillä olin 18 vuotta perhepäivähoitajana. Olen ollut mukana alusta lähtien ja tykkään vapaaehtoistyöstä. Omat lapseni ovat aikuisia ja nyt on aikaa. Tarvitsisimme lisää vapaaehtoisia. Ota yhteyttä p. 044 700 2771 tai **@**.

Lisätietoa on Hope Kuopion Facebookissa ja verkossa www.hopeyhdistys.fi.