Aikamme on Jumalan kädessä

Aikamme on Jumalan kädessä

28.12.2016

Minna Siikaniva

Evankeliumikirjassa kerrotaan, että kalenterivuoden vaihteen vakiintuessa tammikuun alkuun, joulukuun viimeisen illan aiheeksi tuli muistaa ajan kulumista. Meitä muistutetaan siitä, että elämämme ei riipu ainoastaan maailmassa vallitsevista valloista ja laeista. Elämämme on Jumalan kädessä.

Meillä on paljon aihetta kiitokseen ja katumukseen. Uusi vuosi merkitsee myös sitä, että Jumala antaa meille mahdollisuuden aloittaa uudestaan.

Monet aloittavat vuoden kuntokuurilla tai tipattomalla tammikuulla. Uudenvuodenlupaukset ovat suosittuja, mutta valitettavasti lupaukset usein unohtuvat vuoden varrella.

Minulla oli erään ystäväni kanssa tapana antaa uudelle vuodelle jokin teema. Kerran päätimme työn vuodesta ja kuinkas kävikään. Seuraavana vuotena kumpikin sai uuden työpaikan.

Yhtenä vuotena teemana oli rakkaus. Ystäväni meni samana vuonna naimisiin. Hyvinvoinnin teemavuotena liikuntakerrat lisääntyivät huomattavasti. Kannattaa siis miettiä tarkkaan, mihin tavoitteensa asettaa.

Mikä olisi sinulle hyvä teema tulevalle vuodelle? Mitä kadut, mistä olet kiitollinen?

Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden teemana on ”Yhdessä”. Satavuotiaalla Suomella on näköala katsoa sekä taaksepäin että eteenpäin ja luoda yhdessä uutta. Itsenäisestä Suomesta voimme kaikki olla kiitollisia.

Oman elämänsä muutosta ei tarvitse tehdä yksin. Apu on lähellä.

Tammikuun ensimmäisenä eli uudenvuodenpäivänä muistetaan Jeesuksen nimenantoa ja päivän tekstit kertovat Jeesuksen nimen merkityksestä. Jeesus-nimi merkitsee ”Herra on apu, Herra pelastaa”. Tähän nimeen on turvallista luottaa.

Siunausta alkavaan vuoteen.

Ikuinen Jumala,

me kiitämme sinua kaikesta,

mitä kuluneena vuonna olet meille antanut.

Anna anteeksi se paha,

mihin olemme tietoisesti

tai tietämättämme syyllistyneet.

Vapauta meidät uuteen alkuun

– joka päivä, joka hetki.

Kuule meitä Jeesuksen Kristuksen,

meidän Herramme kautta.