Jouluradio soi loppiaiseen asti

Jouluradio soi loppiaiseen asti

Teksti ja kuva: Jouluradio

Tänä vuonna Jouluradion perinteinen aloituskappale, Hoosianna, tehtiin joukkoistamalla.

Jouluradion kuuntelijat saivat videoida ja lähettää ikioman versionsa Hoosiannasta Jouluradiolle.

Erilaista tulkinnoista koostettiin Joulura­dion avaava Hoosianna. Hoosianna-video myös julkaistaan Jouluradion verkkosivuilla samaan aikaan, kun lähetys alkaa.

Tekijöinä oli muun muassa tanssiryhmä, harmonikkaryhmä ja kuoroja kuten Finnairin Lentoemännät, Hiidenkiven peruskoulun 1–2. luokat sekä kehitysvammaisten ryhmä ja Rap-mummo Eila. Erilaisia soittopelejäkin käytettiin, Kirkko & kaupungin uusi päätoimittaja Jaakko Heinimäki soittaa Hoosian­nan mandoliinilla, lisäksi oli tehty rumpu- ja useita kitaraversioita.

Joulumusiikin pää-äänenkannattaja Jouluradio soi FM-taajuuksilla ja kaapelissa loppiaiseen asti. Pääkanavan lisäksi Toivontuottajien Joulura­dion verkkosivuilla voi kuunnella myös kymmentä eri joulumusiikin lajeihin erikoistunutta kanavaa. Uusia nettikanavatulokkaita ovat Indiejoulu ja Jazzjoulu.

Tänä vuonna jokaisella nettikanavilla on ollut vieraana muusikko, joka on laatinut oman soittolistansa jollekin nettikanavista. Lempijoululauluistaan ovat kertoneet muun muassa Krista Sigfrieds, Aino Venna, Essi Luttinen, Toni Wirtanen, Jarkko Ahola, Johanna Kurkela, Eva & Manu sekä Pekka Simojoki.

Lähes 700 000 viikkokuulijaa viime vuonna saavuttaneen Jouluradion toimituspäällikkö Riitta Kalliorinne sanoo, että Jouluradio on seurakuntien joulutervehdys jokaiseen torppaan, autoon ja mobiililaitteeseen.

Ylen kanssa yhteistyö syvenee siten, että Yle Areenasta löytyy linkki Jouluradion sivuille.  Jouluradio on saanut ensimmäistä kertaa myös oman ohjelmapaikan Ylen Radio Suomen kanavalle.

Jouluradio toimii kuuluvuusalueidensa seurakuntien kanssa yhteistyössä ja niiden tukemana. Kuopion alueella jouluradio kuuluu taajuudella 96,3 MHz. Voit kuunnella Jouluradiota myös verkossa www.jouluradio.fi