Soile Isokoski palkittiin

Soile Isokoski palkittiin

30.11.2016

Luterilaisen Kulttuurin Säätiö on myöntänyt vuoden 2016 tunnustuspalkinnon oopperalaulaja Soile Isokoskelle.

Palkintoperusteluissa todetaan, että Soile Isokoski on arvostetuimpia äänialansa edustajia sekä kotimaisilla että kansainvälisillä konsertti- ja oopperalavoilla. 30-vuotisen taiteilijanuransa aikana Isokoski on esiintynyt konsertti- ja oopperalaulajana kansainvälisesti merkittävimmissä musiikin metropoleissa. Tärkeänä osana hänen ohjelmistossaan klassisen musiikin rinnalla on hengellinen musiikki. Kodista periytyneet kristilliset arvot ovat olleet kantavana voimana hänen elämässään.

Palkinnon luovutti Säätiön hallituksen puheenjohtaja piispa Jari Jolkkonen.

Soile Isokoski syntyi pappisperheeseen Posiolla, valmistui kanttori-urkuriksi Sibelius-Akatemian Kuopion osastolta vuonna 1984 ja toimi kanttori-urkurina Paavolan seurakunnassa vuosina 1985–1987.

Isokoski voitti Lappeenrannan kansallisen laulukilpailun vuonna 1987 ja sijoittui toiseksi Cardiffin Singer of the World -kilpailussa. Vuonna 1988 hän voitti laulukilpailun Hollannissa ja vuonna 1990 Japanissa. Soile Isokoskelle myönnettiin kamarilaulajan arvonimi vuonna 2008 Wienin Valtionoopperassa.

Musiikkiyleisö ihailee Soile Isokosken sielukasta lauluääntä ja teknisesti taitavaa laulamista. Esittämisen vaikuttavuus perustuu myös syvälliseen tulkittavan asian ymmärtämiseen, aitoon eläytymiseen ja tinkimättömään työhön.

Ystävät ja kollegat tuntevat Soile Isokosken itseään korostamattomana, määrätietoisena, positiivisena ja iloisena persoonana.

Luterilaisen Kulttuurin Säätiö

Luterilaisen Kulttuurin Säätiö vaalii suomalaisen luterilaisen kulttuuriperinteen säilyttämistä ja luterilaisen elämänkatsomuksen kehittämistä. Säätiö järjestää seminaareja, esitelmätilaisuuksia ja muita kulttuuritapahtumia.

Reformaation merkkivuoden kunniaksi säätiö tuottaa yhdessä Suomalaisen Kamariooppera ry:n kanssa kirkko-oopperan Rakkauden ateria, jonka ensi-ilta on 10.4.2017 Kuopion tuomiokirkossa.

Säätiö jakaa vuosittain tunnustuspalkinnon luterilaista kulttuuria edistäneelle henkilölle tai yhteisölle.