Ilmoittaudu mukaan Virsivisaan

Ilmoittaudu mukaan Virsivisaan

26.10.2016

Virsivisa on valtakunnallinen kouluille suunnattu hanke, joka on tarkoitettu kolmas- ja neljäsluokkalaisille. Ilmoittautumisaikaa on 30.11. saakka.

Tavoitteena on tehdä virsikirjaa ja erityisesti visan virsiä tutuksi monipuolisesti ja mukavasti. Kyse on nimenomaan visasta, ei laulukilpailusta; virret kuuluvat kaikille laulutaitoon katsomatta. Virsivisan lisämausteina ovat reformaation merkkivuosi sekä virsikirjan lisävihko.

Paikallisesti visaa toteuttavat koulut ja seurakunnat sekä osittain hiippakunnat. Virsiin tutustutaan luokittain tai uskonnon opetusryhmittäin; visavaiheisiin osallistuu vapaaehtoisista koostuva kolmen hengen joukkue. Finaali kisataan Tampereella, jonne kustannetaan osallistumaan koko luokka.

Visasta kiinnostuneet koulujen opetusryhmät voivat ottaa yhteyttä oman seurakuntansa kanttoriin tai seurakunnan työntekijään, joka vastaa kouluyhteistyöstä.

Virsivisan järjestää Seurakuntien Lapsityön Keskus ja Kirkkohallituksen ja PTK -poikien ja tyttöjen keskus. Asiantuntijana on mukana myös Opetushallitus.

Lisätietoa visasta sekä runsaasti koulun virsiopetusta tukevaa materiaalia löytyy osoitteesta www.virsivisa.fi.

Lisätietoja voit kysyä myös hiippakuntakanttori
Anna Pöyhöseltä p. 044 7050 611.