Merkittäviä tekoja

Merkittäviä tekoja

26.10.2016

Eija Tanninen-Komulainen

Kerho. Ollessani pienten lasteni kanssa kotiäitinä 1980-luvun loppupuolella, lapsilleni ja minulle tuli hyvin tärkeäksi kodin ulkopuoliseksi paikaksi seurakunnan vanhempi-lapsi -kerho. Kerhossa lauloimme, leikimme ja juttelimme yhdessä. Lapsilla oli leikkikavereita ja aikuisilla juttuseuraa. Kerho oli viikon kohokohta meille kaikille. Kerhosta on hyvät muistot ja kiitollisena ajattelen kerhon vetäjiä ja sitä, että tällaistakin pientä, piristävää toimintaa kirkko järjestää meille tavallisessa arjessa.

Kurssi. Arjen pyhyyttä on jo pelkkänä ajatuksena ihanalta kuulostava kirkon lähimmäispalvelukurssi. Kurssilla saatetaan yhteen apua tarvitsevia ja heitä, jotka haluavat olla lähimmäiselle tueksi, avuksi ja iloksi. Arvattavasti sekä apua tarvitsevat että sitä tarjoavat ihmiset saavat sisältöä, iloa ja hyvää mieltä elämäänsä.

Viime aikoina minusta on tuntunut erityisen hyvälle se, että kirkkoni tekee rohkeita arjen tekoja hätää kärsivien ihmisten puolesta ja hyväksi.

Kirkonkellojen soittaminen. Aleppon saattokellojen soittaminen Syyrian sodan pommitusten uhreille on kaunis ja koskettava teko. Tekona kirkonkellojen soittaminen on melkoisen pieni, mutta silti sillä tuntuu olevan suuri vaikutus ihmisiin. Toivon, että kaukaisen pohjoisen kellojen soitto vie myös minun osanottoni ja myötätuntoni niille ihmisille, jotka tuon hirveyden keskellä joutuvat elämäänsä elämään.

Tieto tästä kauniista eleestä on kiirinyt ympäri maailmaa. Kirkkojen kellot soivat nyt muuallakin maailmassa satojen Suomen kirkkojen lisäksi.

Ovien avaaminen. Kirkon ovien avaaminen hädässä oleville ihmisille, jotka eivät ole saaneet turvapaikkaa maastamme on teko, joka kertoo, että kirkko kuuntelee sydämen ääntä ja tekee sitä, mitä se opettaa.