Vapaaehtoistyö on hauskaa

Vapaaehtoistyö on hauskaa

28.9.2016

Teksti ja kuva: Mirka Karhunen

Siilinjärven seurakunnassa on runsaasti vapaaehtoisia erilaisissa tehtävissä.

Aktiivisia vapaaehtoisia on parisen sataa. Perinteisimpiä tehtäviä ovat muun muassa kolehdin kantaminen, lähimmäispalvelussa toimiminen sekä erilaisten kerhojen ja piirien ohjaaminen.

Jokaiselle varmasti löytyy jotain, sillä tehtäväkirjo on todella laaja: keittiöapulainen, ehtoollisavustaja, ompelija, askartelija, postittaja tai vaikkapa äänilehden lukija.

Kipinä rippikoulusta

16-vuotias Tomi Kallinen innostui vapaaehtoistyöstä rippileirin käytyään.

”Etukäteen suhtauduin rippikouluun aika varauksella. Siellä oli kuitenkin todella mukavaa ja sen myötä kiinnostuin myös seurakunnan vapaaehtoistyöstä.”

Nykyään Tomi ohjaa liikuntakerhoja ja bändikurssia. Niiden lisäksi hän on ehtinyt toimia isosena rippileirillä sekä avustajana Donkkis-illoissa ja perjantaimessuissa.

”Aivan yllätyin siitä, miten hauskaa vapaaehtoistyö on.”

”Tulevaisuudessa kiinnostaisi myös isosvastaavan hommat – pitää vain odottaa, että täytän 18 vuotta”, Tomi kaavailee.

Kaikille paikkoja on

”Kaikenlaiset vapaaehtoispanostukset ovat tärkeitä, niin kertaluontoiset kuin säännöllisemmätkin”, Siilinjärven seurakunnan vapaaehtoistyön koordinaattori Jenni Shakya painottaa.

”Rohkaisemme seurakuntalaisia mukaan ideoimaan, osallistumaan ja toteuttamaan. Silloin toiminnasta saadaan sellaista, jossa seurakuntalaisten on hyvä olla ja heidän äänensä pääsee kuuluviin.”

Siilinjärven seurakunta järjestää keväisin vapaaehtoisille juhlan kiitokseksi heidän antamastaan suuresta panoksesta.

Alkusyksystä vastaavasti pidetään vapaaehtoistoimijoiden tehtävään siunaaminen.

”Toivomme, että mahdollisimman moni aina osallistuisi tilaisuuteen ja saisi Jumalan siunauksen työlleen.”

Katso Siilinjärven seurakunnan vapaaehtoistyöt seurakunnan verkkosivujen kautta

siilinjarvenseurakunta.fi