Puhalletaan yhteen hiileen

Puhalletaan yhteen hiileen

28.9.2016

Teksti: Seija Rytkönen

Kuopion ev.lut. seurakunnat solmi keväällä Kuopion kaupungin kanssa sopimuksen vapaaehtoistyo.fi -verkkopalvelun yhteiskäytöstä.

Vapaaehtoistyo.fi kokoaa yhteen Kuopiossa vapaaehtoistyötä tekevät tahot. Siihen voivat liittyä veloituksetta vapaaehtoistyötä organisoivat järjestöt, jotka kaupunki ja seurakunnat hyväksyvät.

Palvelun kautta voi ilmoittautua erilaisiin vapaaehtoistehtäviin eli mennä vaikka ulkoilukaveriksi vanhukselle tai olla apuna lapsiperheelle. Sen kautta voi myös pyytää itselle apua.

Positiivisia kokemuksia

”Palvelu on otettu iloisesti ja innostuneesti vastaan. Kaupungissa on jo opastettu sivuston käyttöön keskeiset vapaaehtoistyön sekä vertaistoiminnan koordinoijat. Mukava on ollut kuulla vapaaehtoistyön työnantajilta toteamuksia: Hei, tämä palveluhan toimii! ”, sanoo hyvinvointikoordinaattori Säde Rytkönen Kuopion kaupungilta.

Hän näkee tämän kaltaisen verkkopalvelun hyvin merkittävänä.

”Pidän sitä tärkeänä sen vuoksi, että tämä on ensinnäkin kanava, jolla saadaan apua tarvitsevat ja apua tarjoavat tahot kohtaamaan. Verkkopalvelu tukee sitä, että nämä löytäisivät toisensa mahdollisimman hyvin. Vapaaehtoistyö tuo iloa avun saajalle ja avun antajalle. ”

Kokeilemisen arvoista

”Palvelun ovat löytäneet myös osa järjestöistä ja yhdistyksistä. Erityisesti ne, jotka ovat olleet yhdessä Kuopion kaupungin ja seurakuntien kanssa miettimässä sitä, miten voitaisiin yhdessä vahvistaa vapaaehtoistyön kampanjointia. Palvelua käyttävät jo muun muassa Pohjois-Savon Muisti, Epilepsialiitto, Kuopion vanhustenkotiyhdistys ry, MLL ja Tukipilari. ”

”Toivon, että kaikki vapaaehtois- tai talkootyöstä kiinnostuneet löytäisivät sivuston. Ja tietysti myös vapaaehtoistyönantajat eli ne, jotka kaipaavat vapaaehtoisia”, Rytkönen kannustaa.

Syksyllä myös osa uusista opiskelijoista on löytänyt tämän vapaaehtoistyo.fi-palvelun.  Lisää käyttäjiä mahtuu vielä mukaan.

”Muun muassa urheiluseuroissa tehdään paljon vapaaehtoistyötä ja heillä on varmasti jo olemassa värväyskanavia, mutta vapaaehtoistyo.fi -sivusto on yksi kokeilemisen arvoinen paikka”.

Käy kurkkaamassa vapaaehtoistyo.fi:n antia

www.vapaaehtoistyo.fi/kuopio