Gloria Patri -turnauksessa Kuopioon pronssia

31.8.2016

Teksti: Minna Siikaniva

Kuva: Tuija Hyttinen

Seurakuntien työntekijöiden ja luottamushenkilöiden jalkapalloturnaus Gloria Patri pelattiin elokuussa jo 24. kerran.

Turnauksen avasivat Kuopion hiippakunnan piispa Jari Jolkkonen ja Palloliiton edustaja Pekka Ojala. Turnaus järjestettiin yhteistyössä Palloliiton ja Kirkkohallituksen kanssa. Kuopion ev.lut. seurakuntien joukkue Piisbailaajat voitti kultaa viime vuonna. Tänä vuonna voiton vei Mooseksen Potku -joukkue, joka koostui Helsingin yliopiston teologian opiskelijoista.

Turnauksessa oli yhtenä tärkeänä osana Kirkon ulkomaanavun Peace United -kampanja. Se pyrkii ehkäisemään sotien runtelemilla alueilla väkivaltaista radikalisoitumista ja kulttuurien välisiä konflikteja.

Peace United hyväntekeväisyysotteluun osallistui turvapaikanhakijoita, jotka asuvat Setlementti Puijolan ylläpitämissä vastaanottokeskuksissa Siilinjärven Tarinassa ja Kuopion Leväsellä. Mukana oli myös muutama Puijolan työntekijä. Reilun pelin hengessä pelaajat sekoitettiin eri joukkueisiin. KuPS:n Tuomas Rannankari oli paikalla kannustamassa.

Alavan kirkkoherra Hannu Koskelainen on ollut mukana lähes jokaisessa turnauksessa.

”Tunnelma oli tälläkin kertaa loistava”.

Helsingin Paavalin kirkkoherra Kari Kanala kertoi, että turnaus tarjoaa loistavaa kollegiaalista vertaistukea. Muusikko Petri Laaksonen oli puolestaan innoissaan päästessään laulamaan Maamme-laulua Savon Sanomat Areenalla.