Suuremman suojassa koulutielle

31.8.2016

Teksti: Heli Haring

Kuva: Tuija Hyttinen

Koulun aloittaminen on iso ja ehkä vähän jännittäväkin juttu. Ensimmäinen koulupäivä säilyykin monen muistoissa ikuisesti.

Kuopiolainen Maija Hyttinen on intoa täynnä. Ensimmäisen luokan ensimmäinen päivä on kunnialla takana päin.

”Ei jännittänyt ollenkaan mennä kouluun. Monet luokkakaverit olivat tuttuja jo ennestään”, reipas koululainen tuumaa.

Ensiaskel koululaiseksi tuli otettua jo keväällä, kun Maija osallistui Männistön Pyhän Johanneksen kirkolla järjestettyyn koulunsa aloittavien siunaamistilaisuuteen.

Lempiruokaa ensimmäisenä päivänä

Maija kertoo, että koulun alkaminen tuntuu kivalta. Läksyistä hän ei kuitenkaan usko tykkäävänsä.

”Onneksi niitä ei vielä ensimmäisenä päivänä tullut. Emme saaneet yhtään kirjaakaan tänään, mutta jospa huomenna jo saisimme.”

Erityisesti Maijaa ilahduttaa, että koulussa oli tarjolla hänen lempiruokaansa makaronilaatikkoa. Ensimmäisen päivän kokemus on siis ollut kaikin puolin lupaava.

Koulun alkamiseen oli yhdessä vanhempien kanssa valmistauduttu jo etukäteen.

”Ostimme kyniä, kumeja ja penaalin. Uutta reppua en tarvinnut, koska sain sellaisen jo eskariin.”

”Ja koululaisella pitää olla myös oma avain ja kännykkä”, Maijan äiti lisää.

Pohjantien koululle on Maijan kotoa matkaa kilometrin verran. Äidin mukaan reitti on sellainen, että tytön uskaltaa turvallisin mielin laittaa koulutielle.

”Aion kulkea kouluun yhdessä kaverin kanssa”, Maija selvittää.

Kampanja ihmisarvon tärkeydestä

Kirkko on aloittanut reilun vuoden mittaisen kampanjoinnin teemalla Suuremman suojassa. Kirkko haluaa kampanjallaan korostaa erityisesti ihmisarvon tärkeyttä yhteiskunnassa. Kampanja alkoi ekaluokkalaisten kouluun siunaamisilla.

Seurakunnat ympäri Suomen ovat järjestäneet ekaluokkalaisten siunaushetkiä elokuussa. Osa seurakunnista on siunannut kouluun lähteviä jo keväällä eskarivuoden päätteeksi.

Suuremman suojassa -kampanja jatkuu jo lokakuussa, jolloin vietetään Enkelten sunnuntaita eli mikkelinpäivää.

Sosiaalisessa mediassa jaettavia Suuremman suojassa -meemejä löytyy juuri avatuilta verkkosivulta suuremmansuojassa.fi.

Verkkosivuilla on myös Helsingin piispa Irja Askolan videosiunaus kaikille koulutiensä aloittaneille. Videolla piispa Askola kertoo omista koulumuistoistaan ja kannustaakin pieniä koululaisia ja heidän läheisiään olemaan luottavaisin mielin uuden edessä.

Katso lisää suuremmansuojassa.fi