Sydämen rauha

Sydämen rauha

31.8.2016

Minna Siikaniva

Oletko kokenut elämässäsi johdatusta? Minusta tuntuu, että olen – aika usein.

Minua on johdateltu tehtäviin, joihin en ole halunnut. Olen tutustunut vaikeissa elämäntilanteissa ihmisiin, joista on ollut suurta apua. Ehkäpä elämääni on myös johdatettu ihmisiä, joille minä olen voinut olla avuksi. Ovia on suljettu ja ovia on avattu.

Olen usein rukoillut johdatusta: ”Näytä minulle oikea tie, mihin suuntaan minun on kuljettava”. Olisi helppoa, jos joku vain kertoisi kuinka toimia. Vaikka kuinka olen yrittänyt kuulostella, ei selkeitä vastauksia ole aina annettu. Silti joissain elämäni käännekohdissa olen jälkeenpäin oivaltanut, että niin oli tarkoitettu. Myös ikävistä asioista on voinut seurata hyvää.

Minulle kävi kesällä outo sattuma. Unohdin puhelimeni kotiin. Päätin lähteä hakemaan sitä ja alaovella vastaani tuli naapuri. Hän kääntyi kanssani takaisin hakemaan sateenvarjoa ja tokaisi: ”Tänään meillä vaihdetaan lukot”. Olin kokonaan unohtanut sen. Hain unohtuneen puhelimen ja samalla nappasin mukaan uudet avaimet. Lukot oli vaihdettu, kun tulin illalla kotiin. Jos en olisi unohtanut puhelinta, jos ei olisi satanut ja jos naapuri ei olisi muistuttanut avaimien vaihdosta, en olisi päässyt kotiin. Tämä on pieni esimerkki arjen asiasta.

Mutta onko niin, että myös elämämme suurissa asioissa teemme valintoja, jotka johdattavat meitä kohti taivaan kotia tai sieltä pois. Eräs ystäväni sanoi minulle kerran: "Pohdi valintojasi. Ovatko ne Raamatun mukaisia, edistävätkö ne rakkaudellisuutta ja onko sinulla ratkaisun jälkeen sydämessäsi rauha?"

Elämäni suurissa käännekohdissa ja vaikeissa valintatilanteissa olen yrittänyt noudattaa tuota neuvoa.
Erityisesti silloin, kun minua on pelottanut ja asiat eivät ole olleet minun toiveeni mukaisia.

Kaitse Jeesus, paimen hyvä laumassasi minua.
Eksyvä ja erehtyvä olen ilman sinua.

Luonasi saan turvan parhaan, auta, etten koskaan harhaan läheltäsi joutuisi, laumastasi luopuisi.

Virsi 378:1