Kirkolle päivitetty viestintäohjelma

29.6.2016

Teksti: Minna Siikaniva

Kuva: Merja Tapio

Kirkon viestintäohjelma kannustaa läsnäoloon sosiaalisessa mediassa.

Kirkkohallitus hyväksyi 7.6. täysistunnossaan kirkon päivitetyn viestintäohjelman 2020. Ohjelma korostaa jokaisen kirkon työntekijän, luottamusmiehen ja seurakuntalaisen roolia viestijänä.

Se kannustaa rohkeaan vuorovaikutukseen ympäröivän yhteiskunnan kanssa. Ohjelmassa näkyy myös sosiaalisen median kasvava rooli. Siinä kehotetaan uteliaisuuteen, kokeilunhaluun ja aktiivisuuteen uusien viestinnän välineiden käyttöönotossa.

Kirkossa halutaan hyödyntää rohkeasti myös seurakuntalaisten vahvuuksia ja halukkuutta viestiä seurakunnan tai kirkon toiminnasta. Seurakunnan jäseniä kannustetaan ideoiden esittämiseen ja palautteen antoon sekä vuorovaikutukseen verkossa.

Löytöjä verkosta

Kuopion seurakunnat siirtyivät kirkon yhteiseen Lukkari-verkkosivuston julkaisujärjestelmään helmikuussa. Lukkaria käyttää jo yli 120 seurakuntaa Suomessa. Lukkarin suunniteluun on osallistunut myös seurakuntalaisia. Sivuissa on huomioitu erityisesti hakukoneoptimointi, sillä yli 70 prosenttia kävijöistä saapuu seurakuntien verkkosivuille hakukoneiden kautta. Lukkariin on integroitu vahvasti eri sosiaalisen median kanavat.

Palautteen antaminen on tehty helpoksi ja palautetta voi antaa suoraan seurakunnille tai yhtymän eri yksiköille, kuten viestinnälle tai Kirkko ja koti -lehden toimitukselle. Kirkko ja koti -lehti on myös verkkolehti, uusin numero ilmestyy verkkoon aina painetun lehden ilmestymispäivänä. Näköislehdet arkistoidaan, joten voit lukea verkossa myös vanhoja numeroita.

Virtuaalikirkossa voit katsoa verkon kautta jumalanpalvelusta Kuopion tuomiokirkosta joka sunnuntai klo 10. Lähetykset tallennetaan ja niitä voi katsoa myös myöhemmin.

Kirkonmäellä - osiosta pääset kuuntelemaan tuotantoyksikkö Kantin ohjelmia. Sieltä löytyy muun muassa Kirkon Pyhät -sarja, jossa esitellään yli 20 kirkkopyhää.

www.kuopionseurakunnat.fi

www.kirkkojakoti.fi