Vehmersalmella valokuvanäyttely, tiekirkko ja kesäkahvila

25.5.2015

Teksti: Seija Rytkönen

Kuva: Uwe Mäkinen

Tulevana kesänä Vehmersalmen kirkossa voi tutustua opastettuun
tiekirkkoon, nauttia kesäkahvit sekä syventyä omasta seurakunnasta
kertovaan valokuvanäyttelyyn "Monta jäsentä – yksi ruumis. Vehmersalmen alueseurakunnan elämänkuvia".

”Alueseurakunnan vastuuryhmä pohti keväällä, miten saisimme ihmisille tietoa siitä, mitä kaikkea seurakunnassamme tapahtuukaan.Päädyimme toiminnan esittelyyn
valokuvilla, joissa kuvaajina ovat seurakuntalaiset, vastuuryhmäläiset ja seurakunnan työntekijät”, taustoittaa Riitta Junnila-Savolainen.

”Oman seurakunnan valokuvia katsellessa nousevat esiin omat tunnelmat ja yhteisöllisyys. Kuvien äärellä on mukava viipyillä, kohdata toisia ja vaihtaa ajatuksia.”

Erikokoiset valokuvat ripustetaan kirkon sivulaivassa kankaisiin, jotka ulottuvat katosta lattiaan. Kuvat on valittu siten, että niistä kuvastuu omalla tavallaan kohtaaminen
ja hiljentyminen.

Vehmersalmen kirkko on tiekirkkona 20.6.–29.7. maanantaista perjantaihin klo 11–16. Kirkossa oppaina ovat vapaaehtoiset seurakuntalaiset. Valokuvanäyttely on auki tiekirkon ja tilaisuuksien aikana.

Kirkonmäellä voi nauttia myös kesäkahvilan antimista tiekirkon aikana perjantaisin klo 12–15. Paikalliset järjestöt ja yhdistykset leipovat ja laittavat kahvit tarjolle kesävieraita
varten.

Tiekirkon, kesäkahvilan ja valokuvanäyttelyn avajaisia vietetään perjantaina 17.6. klo 12–15.