Kirkkomusiikkijuhla Maaningalla

Kirkkomusiikkijuhla Maaningalla

27.4.2016

Kuva: Seija Rytkönen

Pohjois-Savon kirkkomusiikkipiiri järjestää kirkkomusiikkijuhlan Maaningan kirkossa helluntaisunnuntaina 15.5.

Messu klo 10 aloittaa juhlan. Messussa on liturgina kirkkoherra Matti Pentikäinen ja saarnaajana Pohjois-Savon kirkkomusiikkipiirin ensimmäinen puheenjohtaja rovasti Reijo Mattila. Kanttorina on Talvikki Attila-Pekonen.

Säveljuhla alkaa klo 14.30. Säveljuhlassa laulaa noin 400 laulajan suurkuoro, jossa on laulajia eri puolilta Pohjois-Savoa. Säveljuhlaan ovat säveltäneet pohjoissavolaiset kirkkomuusikot useita kuorolauluja. Kuorolaiset esittävät Ossi Jauhiaisen, Jarkko Maukosen, Richard Nichollsin, Sauli Rissasen ja Hannu Virpin tekemiä uusia kuorolauluja. Ohjelmassa on myös Ahti Sonnisen Helluntaihymni.

Lisäksi kuorolaiset laulavat aiemmissa valtakunnallisissa kirkkomusiikkijuhlissa esitettyjä lauluja, kuten Kaj-Erik Gustafssonin Communio, Ilkka Kuusiston Kun Hengen tuuli puhaltaa, Händelin Halleluja ja Anders Öhrwallin sovitus Jeesus, parhain ystäväni. Musiikkivastaavana toimii Kallaveden seurakunnan kanttori Richard Nicholls.

Lisäksi kuullaan lapsikuoron esityksiä, mukana on myös Kuopion Nuorisokuoro Jussi Mattilan johdolla. Säveljuhlaan on vapaa pääsy.