Sydämen puhetta Jumalalle

Sydämen puhetta Jumalalle

27.4.2016

Minna Siikaniva

Tiesitkö, että maailman lyhyin rukous on huokaus. Rukous voi olla siis myös sanatonta puhetta. Jumala näkee meidät joka hetki, ja me voimme puhua hänelle ja hän meille. Voimme rukoilla omin sanoin tai tutun rukouksen sanoin. Yksin, yhdessä tai koko seurakunnan kanssa.

Usein lapsena opittu iltarukous kantaa läpi elämän. Siksi olemme teettäneet kasteperheille jaettavaksi iltarukouskortteja. Toivomme, että iltarukous tulisi osaksi perheen iltarutiineja.

Murehdin kerran piispa Jolkkoselle sitä, että ihmiset eivät enää käy niin paljon kirkossa. Hän lohdutti minua sanoen: “Muista, että jumalanpalveluksissa rukoillaan aina seurakunnan ihmisten puolesta, muun muassa siksi on tärkeää, että palveluksia pidetään joka sunnuntai. "

Jumala toimii ajallaan ja tavallaan

Valmistuttuaan papiksi ystäväni pääsi pieneen seurakuntaan. Siihen aikaan käytettiin vielä paljon puhelinluetteloita. Ystäväni kertoi, että kun ylimääräistä aikaa jäi, hän toimi seuraavasti.

“Otan puhelinluettelon käteen ja alan rukoilla siellä olevan ihmisen puolesta, vaikka en häntä tuntisikaan.” Ystävälläni oli voimakas kutsumus.

Kristilliseen perinteeseemme kuuluu olennaisena osana Isä meidän -rukous.
Opettelemme sen viimeistään rippikoulussa ja se lausutaan aina jumalanpalveluksissa.

Kristityille on myös merkityksellistä rukoilla toisten kanssa. Sillä: “Minä sanon teille: Mitä tahansa asiaa kaksi teistä yhdessä sopien maan päällä rukoilee, sen he saavat minun Isältäni, joka on taivaissa. Sillä missä kaksi tai kolme on koolla minun nimessäni, siellä minä olen heidän keskellään.” Matt. 18:19-20.

Mitä tehdä silloin, kun tuntuu, että rukoukseen ei vastata? On tärkeää muistaa, että Jumala toimii ajallaan ja tavallaan. Se, mitä rukoilemme, ei aina ole Jumalan tahdon mukaista tai sen aika ei ole vielä.