Yhdessä enemmän

23.3.2016

Mirja Kontio
Alavan seurakunnan luottamushenkilö

Blogissaan Leo Stranius kehotti yhtenä ekopaaston toteutustapana tekemään vapaaehtoistyötä.

”Ota yhteyttä johonkin yhdistykseen, järjestöön tai liikkeeseen ja kysy, olisiko lahjoillesi käyttöä."

Mikä on sen konkreettisempaa kuin laittaa itsensä likoon seurakunnassa tai muualla?

Vapaaehtoistyö näkyy seurakunnissa monella tavalla. Esimerkiksi Alavassa runsaat 150 vapaaehtoista laulajaa ja muusikkoa palveli viime vuonna seurakunnan eri kuoroissa, niin messuissa kuin muissakin tilaisuuksissa. Nuorisotyössä oli runsaat 60 aktiivista vastuunkantajaa, muista työaloista puhumattakaan.

Milloin olet ollut mukana messussa, jossa ei olisi vapaaehtoisia? Ketkä ovat palvelleet sinua kirkkokahveilla? Kuka tervehti sinua tullessasi kirkkoon? Miten seurakunnan pienryhmien vetäminen toimii?

Lähes koko ikäluokka käy rippikoulun ja monet osallistuvat aktiivisesti nuorten toimintaan.  Missä ovat nuoret aikuiset? Mitä todellista haastetta seurakunta voisi tarjota someajan aikuisille? Entä ruuhkavuosiaan eläville työikäisille? Miten virkeitten eläkeläisten osaaminen on hyödynnetty?

Miten kehittää vapaaehtoistoimintaa? Nyt jo on paljon erilaisia messuja, koulutusta, bändejä ja tapahtumia. Monia näistä toteutetaan yhdessä eri järjestöjen kanssa.

Someajan työkaluna otetaan käyttöön koko kirkossa verkkopalvelu Vapaaehtoistyo.fi
Kaikki eivät vielä ole intoutuneet kantamaan korttaan kekoon.

Missä sinä haluaisit olla aikaisempaa monipuolisemmin mukana, mitä lahjoja antaa kotiseurakuntasi käyttöön?

Minun tehtäväni on tällä hetkellä luottamustehtävissä seurakuntaneuvostossa, järjestö- ja rukoustyössä.

Missä on sinun paikkasi, ”lempitehtäväsi” kotikirkossasi?

”Kaikille tilaa riittää, kaikille paikkoja on, Jumalan kämmenellä ei kukaan ole … vailla kuulumista joukkoon ja omaa palvelutehtävää.»

Vapaaehtoistyo.fi/kuopio