Sanallista 23.3.2016

23.3.2016

Jarkko Maukonen
nuorisokanttori

Jeesus on nousenu kuolleista!

Monia vuosia, monia armorikkaita vuosia sitten, eräänä aurinkoisena pääsiäisaamuna kanttori-vaimoni saapui töistä. Sellaisesta käsittämättömän aikaisesta pääsiäisen jumalanpalveluksesta.

Yksi tyttäristämme, silloin nelivuotias, juoksi pomppimaan ovelle ja kuulutti: ”Äitiäiti! Jeesus on nousenu kuolleista ja tuonu meille suklaamunia!!”

Äitiäiti! Tai iskäiskä, mummimummi, naapurinaapuri tai kukakukatahansa! Tätä asiaa ei voi pidätellä sisällään. On pompittava ja kerrottava kaikille. Alkaen ihan niistä lähimmistä. Ja kauas asti. Sillä vain jaettu riemu on todellinen riemu.

Jeesus on nousenu kuolleista! Nousenu tai noussut. Voittanut kuoleman, elämäistynyt tai murtanut haudan salvat. Se on kuulkaa ihan sama, millä sanoilla ylösnousemuksen ihme ilmaistaan. Täysin oikeita ihmiskielen sanoja kun sellaiselle ei voi olla olemassakaan. Ihan omat sanat ovat juuri siksi ne parhaat.

Ja tuonu meille suklaamunia! Kyllä, niin on! Eikä pelkästään niitä, vaan myös tulevaisuuden ja toivon, voiton synnistä ja kuolemasta, kirkon ja seurakunnan, kanttorit, papit ja muut sellaiset, rippikoulun, kokkikerhot sekä diakoniapiirit, tämän ja iankaikkisen elämän ja lisäksi aika paljon kaikkea.

Jeesus on nousenu kuolleista! Varmana nousenu!

Pääsiäispäivä
Luuk. 24: 1–12

Ensimmäisenä päivänä sapatin jälkeen naiset jo aamuvarhaisella menivät haudalle ja ottivat hankkimansa tuoksuöljyt mukaan. He havaitsivat, että kivi oli vieritetty haudan suulta, ja kun he menivät sisälle hautaan, he eivät löytäneet Herran Jeesuksen ruumista.

Kun he olivat ymmällä tästä, heidän edessään seisoi yhtäkkiä kaksi miestä sädehtivän kirkkaissa vaatteissa. Naiset pelästyivät ja painoivat katseensa maahan. Mutta miehet sanoivat heille: ”Miksi etsitte elävää kuolleiden joukosta? Ei hän ole täällä, hän on noussut kuolleista.”