Hyvän sanoman lähettiläät

Hyvän sanoman lähettiläät

30.12.2015
Minna Siikaniva

Yhtenä pimeänä ja räntäsateisena päivänä Kuopion torin poikki kiiruhtaneet ihmiset saivat kokea pienen yllätyksen. Kuopion seurakunnat jakoivat aikaisin aamulla piparkakkupusseja ohikulkijoille. Pohjantien koulun 4 A:n musiikkiluokan oppilaat lauloivat joululauluja.

Piparkakkutervehdyksen tavoitteena oli levittää hyvää joulumieltä. Tempaus toteutettiin eri puolilla Suomea samaan aikaan.  Jaossa oli koko maassa yli 100 000 piparkakkua. Pusseissa oli kaksi piparkakkua, joten yllätyksen pystyi jakamaan ystävän kanssa. Tempauksesta saatiin paljon hyvää palautetta.

Joulun alla ​silmiini sattui Helsingin Sanomista (15.12) juttu, johon oli haastateltu ihmisiä aineettomien lahjojen antamisesta. Piispa Irja Askolan lahja kosketti minua erityisesti. Hän lähetti ihmisille joulukortteja, joissa lupasi puhua hyvää kortin saajasta viidelle eri ihmiselle tammikuun aikana. Irja Askola kertoi: “Lähetän tällaisen kortin ihmiselle, jonka kanssa minulla on ollut erimielisyyksiä kuluneena vuonna. Ristiriitamme eivät saa estää minua näkemästä sitä hyvää, mitä tässä ihmisessä on.”

Finlaysonin toimitusjohtaja Jukka Kurttila puolestaan kertoi: “ Viime vuonna perheemme joulupöydässä vaimoni keksi, että kertoisimme jokainen yhden asian, jota arvostamme toisissamme. Uskon, että jokainen meistä sai paljon voimaa toistensa sanoista.”

Nykyään tuntuu siltä, että lehtien yleisönosastopalstoille ja sosiaaliseen mediaan on yleisempää laittaa negatiivista kuin positiivista palautetta, etenkin nimimerkin suojassa. Puhutaan jopa some-raivosta.

Olisiko näistä pohdinnoista uuden vuoden alkuun ajattelemisen ja toteuttamisen aihetta. Lähimmäisistä kannattaa puhua hyvää. Myös niistä, joiden kanssa ei ole aina samaa mieltä.

Raamatussa kehotetaan: “Mutta minä sanon teille: rakastakaa vihamiehiänne ja rukoilkaa vainoojienne puolesta, jotta olisitte taivaallisen Isänne lapsia.” Matt 5:44.