Tuomiokirkko täyttyi juhlijoista

30.12.2015
Teksti: Minna Siikaniva
Kuva: Hannu Korhonen

Kuopion hiippakunnan pääkirkon, Tuomiokirkon remontti päättyi ensimmäiseen adventtisunnuntaihin, jolloin kirkko otettiin uudelleen käyttöön.

Piispa Jari Jolkkonen toimitti messun ja tuomiorovasti Ilpo Rannankari saarnasi. Kanttoreina Pekka Leskelä ja Anna Antikainen sekä urkureina Anu Pulkkinen ja Outi Keskisipilä. Lisäksi mukana oli runsas joukko avustajia sekä Kuopion tuomiokirkon kamarikuoro ja Puijon kamarikuoro. Adventtimarkkinat mukaan lukien paikalle saapui
lähes 1 500 juhlijaa.

Piispa Jari Jolkkonen muistutti puheessaan: ”Kirkossa on paikka kaikille silloinkin, kun usko horjuu, elämä murjoo ja synti painaa. Kirkon tärkein kaunistus on seurakunta. Kehotan teitä kaikkia, tulkaa rohkeasti ja ahkerasti näiden seinien suojaan.”

”Kirkko on muuttuvan maailman keskellä muistutus Jumalan pysyvästä todellisuudesta. Se kutsuu hiljentymään aivan yksin tai muiden kanssa jykevien seinien sisälle. Kirkko siunaa kävijänsä”, tuomiorovasti Ilpo Rannankari puolestaan painotti saarnassaan.

Virtuaalikirkko aloittaa toimintansa

Tuomiokirkon peruskorjauksen yhteydessä kirkkoon on asennettu tekniikka, joka mahdollistaa siellä pidettyjen jumalanpalvelusten ja muiden kirkkotilaisuuksien esittämisen netissä. Tämä avaa mahdollisuuden jumalanpalvelusten katsomiseen kodeissa, palvelutaloissa ja vanhainkodeissa.

Juhlavuoden kunniaksi Tuomiokirkosta lähetetään jumalanpalvelus virtuaalikirkko­lähetyksenä joka sunnuntai. Lähetykset alkavat vuoden 2016 aikana ja kokeilu kestää ainakin vuoden 2016 loppuun. Virtuaalikirkkotoiminnan aloittaminen on uusi avaus seurakunnilta Kuopiossa. Oulussa ja Turussa on toiminnasta hyviä kokemuksia.