Jeesus tulee – oletko valmis?

Jeesus tulee – oletko valmis?

27.11.2015

Paula Hagman-Puustinen
vs. kappalainen, Tuusniemen aluepappi
Järvi-Kuopion seurakunta

Kuvitus:
Joonas Vähäsöyrinki

Tällaisia tekstejä näimme joskus muinoin enemmänkin lyhtypylväissä. Toisia ne ärsyttivät, toisia pelottivat, toisia vain huvittivat. Jeesuksen tulemisesta puhutaan myös kirkkovuoden vaihtuessa.

Tuomiosunnuntain sanoma vaihtuu adventtiin, joulun odottamiseen. Tilanne ja aika vaihtuvat. Nyt odotetaankin Jeesuksen syntymäjuhlaa, kun sitä ennen hän ratsastaa aasilla Jerusalemiin pääsiäisjuhlille, kohti kuolemaa.

Tämä muistuttaa meitä siitä, että Jumalamme ei ole aikaan eikä paikkaan sidottu. Joulun sanoma tulee ymmärretyksi pääsiäisen sanomassa: Hoosiannaa laulaen tervehdimme Jeesusta Vapahtajanamme, joka on tullut vapauttamaan meidät synnin ja kuoleman vallasta.  Hän on tullut vapauttamaan meidät myös yhteyteen itsensä ja toistemme kanssa.

Me tässä ajassa elävät jo tiedämme tämän, mitä Jeesuksen aikalaiset eivät vielä tienneet. Jeesus on läsnä ihmisen ja koko maailman kärsimyksessä, silloinkin, kun silmitön viha ja pimeys näyttävät saavan vallan.

Tällaisen maailman keskellä elämme, ja silti Jeesuksesta puhuminen leimataan liian usein vanhanaikaiseksi ja aikansa eläneeksi. Eikö olisi aika puhua Hänestä entistä enemmän? Suorastaan huutaa Hänen nimeään avuksi, suojaksi ja avuksi koko maailmalle! Sillä on vain yksi tie, totuus ja elämä: Jeesus Kristus.

Jeesus voi olla läsnä samanaikaisesti sekä menneisyydessämme että tulevaisuudessamme. Hän on tullut ja Hän on tuleva luoksemme, samalla kun Hän salatulla tavallaan on jo läsnä, lähellämme.

Profeetan sana on jo tullut ja tulee todeksi: Iloitse tytär Siion! Katso, kuninkaasi tulee. (Sak.9:9) Jeesus tulee – olethan valmis vastaanottamaan hänen apunsa ja lahjansa? Hoosianna! Tule Herra Jeesus!