Ikuinen hopea kirkastui kullaksi

30.9.2015

Teksti: Olli Viitaniemi

Kuva: Olli Lahtinen

Ikuinen hopea kirkastui kullaksi Kuopion ev.lut. seurakuntien joukkue voitti kultaa Turussa pelatussa Gloria Patri -jalkapalloturnauksessa, johon osallistui kahdeksan joukkuetta.

Palloliiton kanssa yhteistyössä järjestettävä turnaus kokoaa vuosittain yhteen kirkon työntekijöistä, luottamushenkilöistä ja vastuunkantajista koottuja joukkueita eri puolilta Suomea.

Tänä vuonna turnauksessa oli näkyvästi esillä sekä kirkkohallituksen Liikkuva seurakunta -hanke että Kirkon ulkomaanavun Peace United -kampanja, joka pyrkii ehkäisemään sotien runtelemilla alueilla vaihtoehdottomuudesta kumpuavaa välivaltaista radikalisoitumista ja kulttuurien välisiä konflikteja tarjoamalla mahdollisuuksiayhteyden kokemiseen jalkapallokentillä.

Voitto oli kirkkoherra Hannu Koskelaisen kokoamalle joukkueelle erityisen maukas, sillä kuopiolaiset ovat neljän vuoden finaalitappion ja useiden pronssien myötä ehtineet rakentaa mainetta ikuisina kakkosina. Voiton nälkää Kuopioon taisi tosin jäädä nytkin: aiempien vuosien vakiomiehistöstä pois oli työesteiden vuoksi muun muassa piispa Jari Jolkkonen, tuomiorovasti Ilpo Rannankari ja kirkkoherra Matti Pentikäinen.

Onneksi pokaalin lisäksi myös itse turnaus lähti Kuopioon: vuoden 2016 Gloria Patri -turnaus järjestetään Kuopiossa elokuun lopussa.