Kuntosalijumppaa ikäihmisille vapaaehtoistyönä

Kuntosalijumppaa ikäihmisille vapaaehtoistyönä

30.9.2015

Teksti ja kuva: Tuija Hyttinen

Siilinjärveläinen Taimi Takkunen on eläkevuosinaan innostunut vetämään vapaaehtoistyönä Siilinjärven Sydänyhdistyksen kaikille ikäihmisille avointa kuntosalijumppaa Akuliinan palvelukodilla.

Taustalla on oma innostus liikkumiseen: hän on harrastanut pienestä tytöstä pitäen liikuntaa, aluksi pesäpalloa ja myöhemmin voimistelua. Kohta kahdeksankymppinen Taimi harrastaa liikuntaa kolmena, neljänä päivänä viikossa. Siilinjärvellä Yara-areenalla vietetään 7.10. liikunta- ja järjestötapahtumaa osana valtakunnallista vanhusten viikkoa.

Miten innostuit lähtemään ohjaajaksi?

”Akuliinan kuntosalijumpan ohjaaja jäi pois viitisen vuotta sitten. Olin ollut Sydänyhdistyksen salivoimistelussa aiemmin, ja minua pyydettiin ohjaajaksi.”

Mitä saat itsellesi ohjaajana toimimisesta?

”Haluan antaa toisille samaa kuin olen itse liikunnasta saanut. Olen kokenut kuntosalin hyödylliseksi ja saanut siitä apua.”

Millaista muuta liikuntaa ikäihmisille suosittelisit?

”Kuntosalin lisäksi salivoimistelu ja vesijumppa ovat hyviä liikuntamuotoja.”

Miksi ikäihmisten liikkuminen on tärkeää?

”Liikunta pitää yllä lihaskuntoa ja liikkuvuutta. Nämä asiat vaikuttavat ihan jokapäiväiseen elämään. Kotoa kannattaa lähteä ulos liikkumaan, se virkistää myös mieltä. Ryhmään kuuluminenkin on tärkeää. Voit osallistua jumppaan oman kunnon ja terveydentilan mukaan. Kuntosaliharjoittelun voi aloittaa missä iässä vain!”