Matka jatkuu

Teksti Seija Rytkönen

Kuvat Riparilaiset

Sama taivas, sama maa.
Sama voima rakkauden, syliin sulkee jokaisen.
Matka jatkuu, matka kohti Jumalaa.

Kuopion Kallaveden seurakunnan Poukama 1:n riparilaiset kulkivat kahdeksan päivän riparileirin yhtä matkaa. Heinäkuun lopussa oli vuorossa konfirmaatio Maaningan kirkossa. Riparilaiset lauloivat siellä Pekka Simojoen kappaleen Sama taivas, sama maa.

Poukaman leirillä 24 riparilaisen kanssa olivat myös neljä isosta ja jopa yksi isoisonen.

Yllättäviä kysymyksiä

Kanttorina leirillä olleen Talvikki Attila-Pekosen mielestä riparilaiset olivat harvinaisen hyvin laulavaa porukkaa. Joukosta löytyi myös rumpaleita, pianisteja ja kitaristi. Musiikki hitsasi nuoria yhteen ja kohotti yhteishenkeä, jota leirillä koeteltiin perinteisesti kaikenlaisia riparisääntöjä uhmaamalla.

”Tämä leiri oli yksi parhaita leirejä laulamisen näkökulmasta katsottuna”, Attila-Pekonen kehui.

Kesäteologi Katja Niskalan tunneista pitivät kaikki. Tunnit olivat täynnä kysymyksiä ja pohdintoja. Onneksi Katja ei osannut kaikkiin kysymyksiin vastata, koska muuten kaikki teologiset asiat olisivat olleet liian selvää pässinlihaa nuorille tämän riparin jälkeen.

Niskala jäi sanattomaksi, kun nuoret pohtivat: ”Miten elämä voi olla iankaikkinen, kun välissä pitää kuolla?”

Katja kiitteli sitä, että leiriläiset pitivät toisistaan huolta tosi paljon eikä ketään jätetty yksin.

”Upeaa oli sekin, ettei ketään kiusattu. Leiriläiset olivat myös ihania opetettavia, koska nuoret olivat aktiivisia ja täynnä yllättäviä kysymyksiä.”

”Iltaohjelmathan ne olivat leirin parhainta antia”, isoisonen Juho Laitinen puolestaan tuumasi.

Hänen mieleensä jäi myös hieno päiväretki Männistöön Pyhän Johanneksen kirkkoon, jonne käveltiin kuuden kilometrin matka, ja jossa tutustuttiin moderniin kirkkoon sekä sen upeaan musiikkitarjontaan.

Riparilaisten pohdintoja

Kiusaaminen

Se on väärin. Täällä ei kiusata ketään.
Leikisti kiusoittelukin voi tuntua pahalta.

Rukous

Täällä rukoillaan paljon. Puhutaan
Jumalalle. Ollaan rauhassa ja laitetaan kädet ristiin.

Rauha

Hiljainen ja mukava paikka, vaikkapa luonto. Hyvät löylyt ja ystävät. Iltahar­taus on tilaisuus, jolloin kaikki rauhoittuu ennen nukkumaan menoa.

Ehtoollinen

Saadaan siunaus. Juodaan Kristuksen veri.

Huolenpito

Kaveria ei jätetä. Toisesta välittäminen. Isoset huolehtivat meistä.

Taivas

Jeesuksen ylösnouseminen. Jumala asuu taivaassa. Taivaassa on aurinko ja pilviä.

Usko

Uskotaan täällä toisiimme.

Ystävät

Ystävät auttavat hädän tullen.
Ystävien kanssa voi olla oma itsensä