Kohtaamispaikka Arkissa tapahtuu

Kohtaamispaikka Arkissa tapahtuu

26.8.2015

Teksti ja kuva Seija Rytkönen

Uudet tuulet puhaltavat Kuopion ev.lut. seurakuntien ylläpitämässä Arkissa.

Suunnitelmissa on saada Kuopion alatorilla Apajassa sijaitsevan Arkin lauantaipäiville enemmän toimintaa, ja samalla tuoda paremmin esille Kuopion seurakunnissa järjestettäviä tapahtumia.

”Tavoitteena on, että Arkkiin saataisiin vielä enemmän vipinää ja sen tunnettavuutta kaikenlaisten ihmisten kohtauspaikkana nostettaisiin. Toivon mukaan Arkkiin saadaan myös infopiste, josta voi tarkemmin kysellä seurakuntien tapahtumista ja eri toiminnoista”, visioi pastori Kirsi Perämaa. Hän ryhtyi vastaamaan Arkin toiminnan koordinoinnista elokuun alusta alkaen, kun Arkin toiminnasta aikaisemmin vastannut Wilhelmiina Honkanen jäi eläkkeelle.

Aukioloaikoja on tiivistetty, jotta sekä kirkon työntekijä että seurakunnan vapaaehtoinen voivat olla yhtä aikaa tavattavissa erilaisia kohtaamisia sekä keskusteluja varten.

Teemalauantait tulevat

Avoimena kohtaamispaikkana loppuvuodesta 2013 toiminut Arkki onkin saavuttanut jo mukavan kävijämäärän, sillä viime vuonna siellä kävi yli 5000 henkilöä. Arkissa on järjestetty muun muassa kastepäivä, häälauantai sekä surun kohtaamisen päivä. Seurakuntien perheasiain neuvottelukeskus esitteli toimintaansa yhden päivän ajan ja lapsille on ollut askartelupäivä kerran kuukaudessa. Myös eri järjestöt ovat esitelleet Arkissa toimintaansa.

”Jatkossa mietimme mahdollisia teemapäiviä, jotka ovat lauantaisin. Tänä syksynä ovat esimerkiksi laululauantai, lauantaivieras, lasten lauantai ja hiljaisuuden lauantai. Järjestämme lapsille myös oman tapahtumapäivän.”

Arkki on ollut monelle seurakunnan vapaaehtoistyöntekijälle mieluinen paikka. ”Vapaaehtoisia Arkin toiminnassa on tällä hetkellä noin 40 henkilöä ja vapaaehtoisrinkiin mahtuu vielä mukaan”, Perämaa houkuttelee.

Arkki on avoinna arkisin klo 12–15 ja lauantaisin klo 11–14.