Vuorelan kirkon kokoontumisia Kunnonpaikkaan

24.6.2015

Teksti: Tuija Hyttinen

Kuva: Siilinjärven seurakunta

Vuorelan kirkon remonttiin valmistautuminen on alkanut. Kesätauon jälkeen jumalanpalveluksia pidetään Kylpylähotelli Kunnonpaikassa noin kerran kuussa.

Muitakin Vuorelan kirkolla kokoontuneita ryhmiä kokoontuu syksyllä Kunnonpaikan tiloissa, mutta aiempaa harvemmilla kokoontumiskerroilla. Päiväkerhot ja perhekerhot kokoontuvat syksyn ajan Vuorelan nuorisotalolla, ja lapsikuoron harjoitukset pidetään Siilinjärven seurakuntatalolla.

Elokuun loppuun asti diakoniatyöntekijöiden ajanvarausvastaanotto on vain kirkonkylän toimistolla. Syksyllä 7.9. alkaen diakoniatyöntekijän vastaanotto on Kunnonpaikassa maanantaisin klo 10–11.

Alustavan suunnitelman mukaan yläkerrassa sijaitsevat kirkkosali, keittiö, kahvio ja toimistotilat ovat käytössä jälleen joulukuun alussa. Alakerran tilat saadaan laajennettuina käyttöön alustavan suunnitelman mukaan helmikuussa 2016. Alakerran remontin yhteydessä kerhotilat laajenevat, ja samalla saadaan lisää toimistotiloja.

”Käytännössä alakerran kerhotiloissa mahtuu sitten toimimaan useampi ryhmä yhtä aikaa”, kuvailee kirkkoherra Seppo Laitanen.

Alakerran tiloja laajennetaan ns. ristiulokkeen alle. Remontin yhteydessä tilojen toimivuus paranee. Remontissa myös ilmanvaihto uusitaan kokonaan ja seinä- ja kattorakenteita tiivistetään. Samalla korjataan myös ulko-ovet ja osa ikkunoista. Kattoikkunat poistetaan kokonaan ja ikkunoita lisätään julkisivun puolelle.

Hankkeen kokonaiskustannukset tulevat nousemaan vajaaseen 2,3 miljoonaan euroon.

Siilinjarvenseurakunta.fi