BarokkiKuopio laajenee keskustaan

BarokkiKuopio laajenee keskustaan

24.6.2015

Kuva: BarokkiKuopio

11. BarokkiKuopio-festivaali kokoaa vanhojen soitinten taitajat Kuopioon 30.6.–5.7.2015.

Konserteissa kuultavista renessanssi- ja barokkiajan soittimista erikoisimmat ovat tänä vuonna ud ja qanun, joita kuullaan Oriental Marais -konsertissa 1.7.

Festivaalin päätöskonsertissa 5.7. kuullaan kuudesta viola da gamban soittajasta koostuvan Jaye Consort Helsinki -yhtyeen soittoa palkitun urkurin Ilpo Laspaksen kanssa.

BarokkiKuopio laajenee tänä kesänä Männistöstä Kuopion keskustaan. Konserttipaikkana on Pyhän Johanneksen kirkon lisäksi keskusseurakuntatalon sali Suokadulla, mikä sopii mainiosti vanhan musiikin esityspaikaksi. Festivaalin lastenkonsertti toteutetaan viime vuodesta tuttuun tapaan pääkirjastolla.

BarokkiKuopion taiteellisena johtajana on toiminut alusta saakka gambataiteilija Markus Kuikka. Kuopion kaupunginorkesterin soolosellistinä pitkään toimineen Kuikan kokoama monipuolinen ohjelma noudattaa yhtä periaatetta: konserteissa kuullaan musiikkia vain ajanmukaisessa sointiasussa olevilla soittimilla.

Konserttiyleisö saa kuultavakseen musiikin juuri sellaisena kuin se on aikanaan soinut ruhtinaiden hoveissa ja salongeissa iltojen viihdykkeenä.

BarokkiKuopio.com