Ajellaan motoristimessuun

24.6.2015

Teksti: Heli Harnig

Kuva: Martti Olsen

Elokuussa polkaistaan moottoripyörät käyntiin ja suunnataan kohti Alavan kirkkoa.

Jo perinteeksi muodostunut motoristimessu kerää väkeä laajemmaltakin alueelta kirkonmenoihin.

”Pyöriä on ollut yleensä 40–70, vähän vuodesta riippuen. Kuopiolaisten lisäksi osallistujia on saapunut useasti muun muassa Joensuusta ja Jyväskylästä, viime vuonna jopa Helsingistä saakka”, motoristimessuaktiivi Sakari Kainulainen kertoo.

Motoristimessuja on järjestetty Alavan kirkossa kerran vuodessa aina vuodesta 2005 alkaen.

”Viime vuonna messu pidettiin remontin vuoksi kirkon pihalla.”

Idea motoristimessusta on Kainulaisen mukaan lähtöisin Saksasta.

”Suomeen käytäntö rantautui 70-luvun loppupuolella ja pikkuhiljaa lähti leviämään ympäri maata. Kuopion alueella esimerkiksi Syvänniemen kirkossa on muutaman vuoden ajan järjestetty motoristimessu aina alkukesästä.”

Alavan messu käynnistyy perinteisesti yhteisellä kokoontumisella Puijon tornin juurelle.

”Sinne on helppo ulkopaikkakuntalaistenkin osata. On myös mukava ajaa yhdessä paraatina kirkolle.”

”Messun lopuksi meillä on aina motoristihenkinen ylistysseremonia: käynnistämme samaan aikaan kaikkien pyörien moottorit ja sillä tavalla ylistämme Jumalaa.”

Alavan seurakunnan lisäksi motoristimessun järjestelyihin osallistuvat Kuopion Moottoripyöräclubi ja Gospel Riders.

Messu järjestetään 23.8.2015 klo 11. Kokoontuminen Puijon tornin juurelle alkaa klo 10.