Sana ja Sävel valtaa Tuusniemen

24.6.2015

Teksti: Heli Haring

Kuva: Tuusvesi Oy:n arkisto

Heinäkuussa Tuusniemen satamassa, kirkossa ja Juojärven aalloilla juhlitaan Kansan Raamattuseuran 70-vuotista taivalta Sana ja Sävel -tapahtuman merkeissä.

Kokonaisen viikon kestävä rupeama pitää sisällään hartaushetkiä, musiikkia ja päivittäisiä järviristeilyjä Suvi-Tuuli -laivalla.

”Valtaosa viikon tilaisuuksista pidetään ulkosalla ja veden äärellä, joten vähän jännittää säiden puolesta. Ne kun vaikuttavat paljonkin kävijämääriin”, tapahtuman järjestelyissä mukana olevan Tuusvesi Oy:n toimitusjohtaja Eino Räsänen pohtii.

Tapahtuman Sana-risteilyiksi tituleeratut laivaristeilyt ovat jatkumoa 60-luvulla vallinneelle käytännölle.

”Tuolloin risteiltiin levittämässä Sanaa useampanakin kesänä maantieteellisesti melko laajalla alueella, muun muassa ympäri Saimaata. Sittemmin käytäntö hiipui.”

”Kymmenen vuotta sitten oltiin edellisen kerran Sana-risteilyllä. Nyt se haluttiin ottaa taas ohjelmaan Kansan Raamattuseuran juhlavuoden kunniaksi.”

”Päätösristeily tehdään Heinäveden Kirkastusjuhlille.”

Sana ja Sävel -tapahtumaa toteuttamassa on myös lukuisa joukko seurakunnan vapaaehtoisia.

”Aluepappimme on niin ikään luvannut osallistua niin paljon kuin pystyy.”

Räsänen korostaa, että tapahtuma on avoin kaikille kävijöille läheltä ja kaukaa.

”Voi vaikka kerätä isomman porukan ja tulla kauempaakin kuulemaan Sanaa Tuusniemen kauniisiin maisemiin.”

Sana ja Sävel -viikkoa vietetään 17.–24.7.2015