Mieleenpainuva hetki muistisairaiden luona

Mieleenpainuva hetki muistisairaiden luona

24.6.2015

Teksti ja kuva: Tuija Hyttinen

Siilinjärven Kolmisopen maa- ja kotitalousseura ja Siilinjärven seurakunta toivat rippikoululaiset istuttamaan riippapihlajan Kaaripolun palvelukodin pihalle.

”Puun istutus on osa valtakunnallista Metsästä voimaa -kampanjaamme”, Pohjois-Savon maa- ja kotitalousnaisten toiminnanjohtaja Heli Sulola kertoo.

”Halusimme rippikoululaisten kanssa ilahduttaa muistisairaita vanhuksia. Palvelukodissa vierailu oli monelle uusi kokemus”, jatkaa Siilinjärven seurakunnan nuorisotyöntekijä Anne Roivainen.

Yhteisellä kahvihetkellä riparilaiset tarjoilivat kahvit palvelukodin asukkaille. Riparilaisten isonen Riina Huhtanen istahti keskustelemaan erään vanhuksen kanssa, ja piti häntä samalla kädestä kiinni.

”Voi miten pieni ja lämmin käsi sinulla on”, vanhus ihmetteli Huhtaselle.

Kahvihetken aikana ehdittiin käydä keskustelu maanviljelyksestä, traktoreista ja maatilan eläimistä.

”Ajattelin käydä vierailemassa palvelukodissa jatkossakin. Olen suunnitellut opiskelua terveydenhuollon parissa, ja vierailu vahvisti ajatuksiani ammatinvalinnasta”, Huhtanen pohdiskeli.