Tekemisen meininkiä

27.5.2015

Teksti: Miia Tikkanen

Kuvat: Miia Tikkanen ja Merja Tapio

Sadekaan ei onnistunut sumentamaan lasten iloa Riemu-festareilla

”Ihan mahtavan hyvä, että pääsitte paikalle!” Näillä sanoilla liikennepoliisit Matti ja Valtti toivottivat monet perheet tervetulleeksi satamatorille viettämään helatorstaita Kuopion seurakuntien järjestämän Riemu-festivaalin merkeissä.

Lasten innostuneet katseet ja aurinkoiset ilonkiljahdukset onnistuivat lopulta päihittämään vallitsevan pilviverhon, sillä vähitellen saimme laittaa sateenvarjot takaisin laukkuun – ainakin hetkeksi – ja nauttia päivän ohjelmasta.

Kalaonni suosi

Tapahtuma tarjosi jokaiselle jotakin ja täydet toimintapisteet pitivät työntekijänsä kiireisinä. Perheen pienimmät pystyi bongaamaan pehmolelua silittämässä tai tekemässä ennätysmäärän jalkapallomaaleja. Tilla Martikainen ja äiti Lina pääsivät kokeilemaan myös kalaonneaan – ja värikästä saalista sieltä tulikin. He olivat tulleet paikalle jo aivan tapahtuman alussa. Yleisen kiertelyn tuloksena Tilla oli löytänyt tiensä pisteelle, jossa hänen hiuksensa olivat saaneet hiukan lisäväriä. Samalla pisteellä pystyi myös lakkauttamaan kynnet tai saamaan pienen taideteoksen poskea koristamaan.

Yhdessä perheensä kanssa tapahtumaa viettämässä oli myös Aatos Nupponen. Juuri nyt hän oli testaamassa kädentaitojaan porauksen muodossa, sisarusten seuratessa tarkasti vieressä. Porakone ja muutkin työvälineet vaihtoivat omistajaansa tiheään tahtiin.

”Jostain syystä vanhemmat unohtavat aina hengittää tämän tempun aikana”, kertoi Taika-Petteri, yksi tapahtuman esiintyjistä.

Hän oli saanut yleisöstä rohkean avustajan rikkomaan kepin päässä pyörivien lautasten maailmanennätystä.

”Mutta ottakaa vaan ihan rennosti.”

Beat box -taidot ja vatsastapuhuminen saivat yleisön puhkeamaan aplodeihin.

Letut tekivät kauppansa

Iloinen tunnelma puski pilviä pois, joten saimme edelleen nauttia päivästä hymyssä suin. Moni pysähtyi pitämään ruokatauon, eikä ahkeran touhuamisen jälkeen mikään lettu ja mansikkahillomäärä ollut liian suuri. Jäätelökioskikin oli avoinna ja tuutit ehti juuri ja juuri syödä ennen uutta lavanumeroa.

Pekka Laukkarinen Trio laulatti ja tanssitti lapsia ja vanhempia tuttujen sävelten ja tarinoiden tahtiin.

Matin ja Valtin kyselyiden tuloksena saimme kuulla, että Riemu-festareille oli saapunut väkeä läheltä ja kaukaa, jalan ja julkisilla ja muutama oma autokin oli onnistuttu saamaan parkkiin. Uusia innokkaita lapsia virtasi sisään taukoamatta.

Osa heistä joutui hetkeksi pysähtymään ja kysymään vanhemmilta, että mihinkä mennään ensiksi. Valinnanvaikeus oli suuri, kun kaikki näytti ja kuulosti niin kovin mielenkiintoiselta. Kun perheet alkoivat vähitellen astella uloskäyntiä kohti, katsoivat lapset monta kertaa olkansa yli. Tästä päivästä puhuttiin varmasti vielä kotona.