Ylös, ulos ja lähelle ihmistä

Ylös, ulos ja lähelle ihmistä

Kuva Hanna Karkkonen

“Onneksi pääsee vielä liikenteeseen, Luojalle kiitos, sanoo iloisena Karttulan keskustassa asuva Lyyli Husso istuessaan rollaattoriinsa. Hän tuli kuuntelemaan Heikki Mikkosen laulua ja samalla hörppää Tapio ja Marja-Sisko Virokannaksen keittämää nokipannukahvia Karttulan torilla.

“Kirkko on sen verran kaukana, että en pääse sinne usein, taksilla pitäisi silloin mennä. Mutta ystävänkammari, joka kokoontuu keskiviikkoisin keskustassa on minulle henkireikä. Yhdessäoloa, juttelua ja käsitöitä. Kokoontumiset alkavat taas. Sitä olen jo odottanut“, Lyyli Husso kertoo.

Mummolareissulla konserttiin

Riitta Paukkonen oli tullut poikansa Aaron kanssa Autuaanlammen kodalle lauantaina Kallaveden kanttori Richard Nichollsin vetämään yhteislaulutilaisuuteen. Jyväskylässä asuva Aaro oli lähtenyt viikonlopuksi Karttulan mummolaan.

“Hauskaa, että seurakunta jalkautuu. Täällä luonnon keskellä yhdistyy musiikki ja rento yhdessäolo”, kertoo Riitta istuessaan laiturilla.

Hän oli lähdössä illaksi äitinsä kanssa Hanna Ekolan konserttiin Syvänniemen kirkkoon. Aarolla oli mielessä kalareissu Ukin kanssa.

“Hienoa on myös se, että tilaisuudet ovat tarjoiluineen ilmaisia, myös tuleva konsertti. Kaupungissa sellainen on harvinaista. Lähteminen ei siis ole kiinni rahasta”, kiittelee Paukkonen.

Laulu raikui palvelutaloissa

Kansan Raamattuseuran Heikki ja Eila Mikkosta koskettivat erityisesti torilla käydyt keskustelut ja vierailut palvelutaloissa.

“Haluamme kohdata ihmisiä, muuallakin kuin kirkossa. Musiikki usein pysäyttää. Sitä jäädään kuuntelemaan”, toteavat Mikkoset.

Kaiken keskellä Jumala -tapahtuman vastuussa oli Kallaveden seurakunta Kansan Raamattuseuran kanssa. Vapaaehtoisia oli mukana myös muun muassa Syvänniemen ja Etelä-Karttulan kyläyhdistyksistä, Karttulan Kannonkiertäjistä, Martoista ja Maa- ja kotitalousnaisista, Osuuspankki tarjosi kahvit.

HANNA KARKKONEN