Pääsiäisen ajan twaarnat

Pääsiäisen ajan twaarnat

25.3.2015

Teksti: Minna Siikaniva

Twitter on yhteisöpalvelu, jonka käyttäjät pystyvät lähettämään ja lukemaan toistensa päivityksiä internetissä. Tekstipohjaiset viestit eli tviitit voivat sisältää korkeintaan 140 merkkiä. Twaarna on 140 merkin mittainen saarna.

Kirkon työtä sosiaalisessa mediassa on jo vuosien ajan pyritty kehittämään järjestelmällisesti. Twitterissä onkin noussut suosituksi saarnan tiivistäminen 140 merkkiin eli twaarnaan. Sen tekeminen on todellinen tiivistämisen ja ytimekkään ilmaisun taidonnäyte.

Kuopion ja Siilinjärven seurakuntien papit tekivät pääsiäisen kunniaksi twaarnoja.

Palmusunnuntai
Matt. 21:12–17
Tänään Hoosianna, huomenna: Ristiinnaulitse! Kansa huutaa sitä, mitä se pannaan huutamaan. Kauppa jatkuu kirkossa. Herra, armahda!
Satu Väätäinen

Hiljaisen viikon maanantai,
Jeesus Getsemanessa,
Matt. 26:30–56
Pietarin uhoava varmuus on niin tuttua – minussa ja sinussa. Onneksi Jeesuksen lempeys saa kovankin uhon taittumaan.
Mikko Huhtala

Hiljaisen viikon tiistai,
Jeesus tutkittavana,
Matt. 26:57–27:10
Jeesus vastasi: olen Jumalan asialla. Pietari kielsi: en tunne häntä. Juudas myi: en seuraa häntä. Minultakin kysytään: kenelle sinä elät?
Kari Kuula

Hiljaisen viikon keskiviikko,
Jeesus tuomitaan,
Matt. 27:11–12
Populisti tuomitsee häntä, joka kerran tulee tuomitsemaan eläviä ja kuolleita. Rukouksessa löytyvä totuus katoaa huutoäänestyksessä.
Kati Jansa

Kiirastorstai,
Pyhä ehtoollinen,
Matt. 26:17–30
Kuolemattomuuden lähteeltä Kristus jatkaa kohti kuoleman horisonttia. Me elämme, uskomme ja joskus epäilemme yhteistä tulevaisuuttamme.
Markku Virta

Pitkäperjantai,
Jumalan Karitsa,
Matt. 27:33–54
Kuolema tuskin koskaan kuulostaa rakkaudelta, paitsi pitkäperjantaina. Viisi haavaa ja punaiset ruusut ovat suurimman rakkauden symbolit.
Mikko Huhtala

Hiljainen lauantai,
Jeesus Haudassa,
Matt. 27:62–66
Astui alas tuonelaan. Tässä suurin evankeliumi ikinä. Pelastaja hakee minut syvimmästäkin kadotuksestani. Ennemmin tai myöhemmin.
Kari Kuula

Pääsiäisyö,
Kristus on voittanut
kuoleman, Mark. 16:1–8
Pakahduttava pyhä. Läsnäolo vaikka ”ei hän ole täällä”. Elämän tarkoitus tyhjässä haudassa. Minä uskon: auta epäuskoani.

Kati Jansa

Pääsiäispäivä,
Kristus on ylösnoussut,
Matt 28:1–8

Elävän veden lähteestä kaikuu ”Kristus on ylösnoussut!”. Meillä on yhteinen tulevaisuus Hänen kanssaan, sitä ei edes kuolema voi estää.

Markku Virta

2 pääsiäispäivä,
Matt. 28:8–15

Kaksi viestiä lähtee tyhjältä haudalta. Usko iloitsee ihmeestä. Raha puhuu: Ruumis varastettiin! Miten Ylösnoussut tänään kohdataan?

Satu Väätäinen

Lisää twaarnoja löydät Twitteristä aihetunnisteella #twaarna.