Kirkonmäki kuhisee Siilinjärvellä palmusunnuntaina

Kirkonmäki kuhisee Siilinjärvellä palmusunnuntaina

25.3.2015

Teksti ja kuva: Tuija Hyttinen

Palmusunnuntaina Siilinjärven kirkonmäellä kuhisee. Päivä alkaa kirkon perhemessusta klo 10, ja jatkuu kylän menoina klo 11–14. Tarjolla on monenlaista tekemistä kaiken ikäisille.

Ravintola Vellikello tarjoaa pyhäpäivän lounasta ja Ruustinnan kuppila kupin kuumaa. Leikkimielisille suositellaan Sakastin seikkailurataa ja käsitaitureille Askartelupajaa. Voit tutustua heprealaiseen musiikkiin ja opetella israelilaista kansantanssia.

Teatteri Aasinhäntä esittää ajankohtaista nukketeatteria. Asioida kannattaa myös Lähetysbasaarissa tai Lelukirpparilla. Pappien torikokouksessa ollaan ja turinoidaan. Katusoittajat viihdyttävät musiikillaan. Lisäksi voit vierailla alttaritaulunäyttelyssä ja elokuvateatterissa, tai käydä kasvomaalauksessa.

”Ohjelmatarjonnassa on huomioitu kaikenikäiset, ja tapahtumaan voi tulla ja lähteä kun haluaa”, lapsityöntekijä Virpi Rissanen kertoo.

”Ruokailumahdollisuudesta on kovasti tykätty, koska tilaisuus kestää useamman tunnin. Kävijöistä osa tulee paikalle suoraan perhemessusta”.

Kirkonmäelle on vapaa pääsy kaikenikäisille. Ravintolaa ja kuppilaa sekä putiikkeja varten kannattaa kuitenkin varata taskurahaa.

Tapahtuma järjestetään nyt neljättä kertaa. Viime vuonna tilaisuudessa vieraili noin 150 henkeä.