Vuorelan kirkon remontti ennakoitua suurempi

25.3.2015

Teksti: Tuija Hyttinen

Kuva: Siilinjärven seurakunta

Kirkon remontti alkaa heinäkuussa, ja kirkon yläkerta saadaan osittaiseen käyttöön marraskuun lopussa. Alakerta valmistuu käyttöön tammikuun 2016 lopussa.

Vuorelan kirkon kerhotoiminta siirretään remontin ajaksi Vuorelan nuorisotalolle ja kouluille. Rippikoulut järjestetään nuorisotalolla.

”Selvitämme vielä, saisimmeko myös jumalanpalveluksia järjestettyä Vuorelassa”, kirkkoherra Seppo Laitanen pohtii.

Vuoden 2015 talousarvion investointiosaan on varattu 800 000 euron määräraha Vuorelan seurakuntakeskuksen alakerran tilojen saneeraukseen ja lämpötaloudellisiin korjauksiin sekä tilamuutoksiin kalustehankintoineen.  Hankkeen kokonaiskustannukset tulevat nousemaan vajaaseen 2,3 miljoonaan euroon.

Sokkeloisuus vähenee

Remontin suunnittelun edetessä selvisi, että remonttitarve on suurempi kuin ennakkoon arvioitiin. Tilatarvekartoituksessa esille nousseet tarpeet voidaan toteuttaa järkevästi vain laajentamalla alakerran tiloja ns. ristiulokkeen alle.

”Samojen seinien sisälle ei olisi pystynyt lisätilojen tarvetta ja muita toiveita toteuttamaan”, talousjohtaja Urpo Reponen sanoo.

Remontin myötä tilojen ahtaus ja sokkeloisuus vähenee. Samalla saadaan rakennettua paremmat kokoontumistilat, ryhmätyötiloja, toimistotilat lapsi- ja nuorisotyölle, sosiaalitilat naisille ja miehille, inva-WC ja isompi keittiötila.

”Tilojen toimivuus paranee selvästi remontin myötä”, kirkkoherra iloitsee.

”Erityisesti tästä hyötyy rippikoulutyö.”

Ilmanvaihto uusitaan

Sisäilmakeskus on suorittanut kiinteistössä korjaussuunnittelua varten laajan sisäilmatutkimuksen, jossa selvitettiin kiinteistön sisäilman riskitekijöitä, ilmanvaihdon toimivuutta ja lämpöolosuhteita sekä tehtiin haitta-aine- ja asbestikartoitus. Tämän tutkimuksen perusteella ilmanvaihto uusitaan kokonaan ja seinä- ja kattorakenteita tiivistetään. Samalla korjataan myös ulko-ovet ja osa ikkunoista. Kattoikkunat poistetaan kokonaan ja ikkunoita lisätään julkisivun puolelle.

Hankkeen suunnittelu käynnistyi syksyllä 2014. Urakat ja muutostalousarvio tulevat kirkkovaltuuston käsittelyyn kesäkuussa.