Tullaan tutuiksi

25.3.2015

Teksti: Heli Haring

Kuva: Timo Hartikainen

Tietovisailua, saappaanheittoa ja keppijumppaa. Sammakkolammen rannalla vietettiin iloista talviriehaa maaliskuun puolivälissä. Tapahtuman oli pistänyt pystyyn Puijonlaakson alueellinen työryhmä, jossa on edustajia Puijonlaakson palvelukeskukselta, asukastuvalta ja lähialueen senioritaloista. Ideoinnissa ja toteutuksessa oli apuna myös lähihoitajaopiskelijoita.

Menossa olivat mukana palvelukeskuksen toiminnanohjaaja Heidi Kotilainen, yhteisötaiteilija Sinikka Lumiluoto ja asukastupaohjaaja Riittaliisa Korhonen.

Talvirieha järjestettiin nyt ensimmäistä kertaa.

Mistäpä lähti innostus tällaiseen?

”Järjestimme viime syksynä Sammakkolampi-tanssit, jotka saivat suuren suosion. Niihin osallistui yli 200 ihmistä. Sen innoittamana halusimme järjestää jotain yhteistä tapahtumaa myös talvella. Meillä on upeat neljä vuodenaikaa ja yritämme hyödyntää jokaisen vuodenajan parhaita puolia tapahtumissa.”

Minkälainen porukka tapahtumaa oli järjestämässä?

”Työryhmään kuuluu kymmenisen ihmistä ja he ovat hyvin aktiivisia. Kun on useampi tekijä, ei kukaan kuormitu liikaa. Iso kiitos kuuluu myös lähihoitajaopiskelijoille, heidän panoksensa oli talviriehassa todella tärkeä. Opiskelijat saivat ideoida toimintapisteiden ohjelman ja he olivat myös mukana tapahtumassa.”

Miksi tämän tyyppiset tapahtumat ovat tärkeitä?

”Toivomme, että varsinkin alueen yksinäiset asukkaat saataisiin mukaan. Tarkoitus on, että ihmiset tutustuisivat toisiinsa ja se paljon puhuttu yhteisöllisyyden tunne nousisi esiin.”

Millaisia kommentteja on tullut kävijöiltä?

”Erityisen paljon on tykätty viestilaatikosta, jonka sijoitimme lammen rantaan. Laatikossa on kynä ja vihko, johon lenkkeilijät voivat kirjata kävelemänsä matkan ja terveiset seuraavalle kulkijalle. Tällainen käytäntö on ollut olemassa aikoinaan ja monet ovat pitäneet sitä ihanan nostalgisena tuulahduksena.”