Tule kuulolle kirkon asioissa

Tule kuulolle kirkon asioissa

Kuva Paula Remes

Tuotantoyhtiö Kantti ja Kuopion evankelisluterilainen seurakunta aloittavat uudenlaisen ohjelmayhteistyön. Kerran kuukaudessa Radio Savolla on seurakunnista Päivän vieras, jonka kanssa pohditaan ajankohtaisia asioita ja ilmiöitä kirkon näkökulmasta. Saman keskustelun laajempi versio, 20 minuuttia, kuullaan myöhemmin Yle Puheelta.

Tuotantoyhtiö Kantti on kahden hengen yksikkö, joka jatkaa entisen Ylen opintoradion jalanjäljillä laadukkaiden puheenvuorojen tuottamista yhteiseen keskusteluun. Opintoradion aikoina Kuopion evankelisluterilainen seurakuntayhtymä rahoitti Kantin työtä sivistyksen hyväksi erityisesti tieteen ajankohtaistamisen ja kansantajuistamisen saralla. Radio Kantti on tehnyt ajankohtaisohjelmia seurakuntien asioista harkintansa mukaan aikaisemminkin.

Tuotantoyhtiö Kantti myös taltioi luentoja ja keskusteluita nettiin. Muun muassa Puijon seurakunnan luentosarja Miksi Jumala piilottelee kuullaan nettitaltiointina

Kerran kuukaudessa Kirkonmäellä

Ensimmäisenä vieraana Kirkonmäellä -haastatteluohjelmassa oli kuorojen ilmoittautumisaikaan kanttori Tintti Tinkala, jota jututettiin yhteisömusiikista, seurakuntien kuorotoiminnasta ja valmisteilla olevasta Männistön seurakunnan Armon valo lohduttaa – kansanmusiikkihenkisesta kuoroteoksesta. Haastattelijana on Radio Kantin toimituspäällikkö Anne Heikkinen.

”Journalistinen vastuu on aina YLE:llä, mutta teemoja, haastateltavia ja näkökulmia mietitään yhdessä”, Heikkinen toteaa.

”Uudenlaisella yhteistyöllä on mahdollisuus saada kirkolle tärkeää arvokeskustelua ja yhteiskunnallistakin pohdintaa entistä laajemmalle yleisölle, myös valtakunnalliselle foorumille”, sanoo vt. viestintäpäällikkö Ulla Remes.

Seurakuntien printtimediaan kohdistuu säästöpaineissa muutoksia: Kuopion seurakuntien digitaalista näkyvyyttä vahvistetaan monella eri tavalla.

Seurakuntien päivän vieras kuullaan Radio Savolla 98.1 MHz aina kuukauden ensimmäisenä torstaina klo 11.40. Juttupaikan kesto on noin 10 min.

Kuuntele lisää www.kantti.net

Taltioituja ohjelmia ovat esimerkiksi nämä:

Kirkkopäivien materiaalit, kuten Aamulöylyt:

Ihminen kaipaa hiljaisuutta kiireen vastapainoksi

Atik Ismail, mahtuuko armo pallokentälle?

Virrestä viis veisaan!

Millaista on itäsuomalainen usko?

Aamenen paikka

Luennot:

Uusateismin tuntija Alister McGrath: Jumalassa on järkeä

Kuka päättää kuolemasta?

Jaksaako taivaassa olla ikuisesti?

Kilvoittelijan erämaavaellus -luentosarja

Nykyajan teologian suuria kysymyksiä -luentosarja.

Hän seimessä nukkuu -ohjelmasarja

Tiellä ken vaeltaa -ohjelmasarja