Arkissa viime vuonna yli 5 000 kävijää

Arkissa viime vuonna yli 5 000 kävijää

25.2.2015

Kuva: Tuija Hyttinen

Kuopion ev.lut seurakuntien ylläpitämässä Arkissa kävi viime vuonna 5 190 henkeä. Eniten kävijöitä oli marraskuussa (970), jolloin Arkissa oli myös paljon erilaisia tapahtumia. Keskikesän kuukaudet olivat hiljaisinta aikaa.

Kuopion alatorin Arkki aloitti toimintansa adventtina 2013. Ensimmäisenä vuotena se on toiminut avoimena kohtaamispaikkana ja muutamien tapahtumien keskuksena.

Arkissa on järjestetty muun muassa kastepäivä, häälauantai sekä surun kohtaamisen päivä. Seurakuntien perheasiain neuvottelukeskus esitteli toimintaansa yhden päivän ajan. Lapsille on askartelupäivä kerran kuukaudessa. Myös eri järjestöt ovat kiinnostuneita esittelemään toimintaansa, muun muassa Naisten Pankki vieraili joulukuussa Arkissa. Maaliskuussa Minna Canthin päivänä Arkissa esittäytyy Kynnys ry.

Arkissa on joka päivä tavattavissa sekä kirkon työntekijä että seurakunnan vapaaehtoinen.

Arkki Kuopion alatorilla on avoinna arkisin klo 10 – 16, lauantaisin klo 10 – 14.

Arkin tapahtumia keväällä 2015:

• Torstaina 18.3. klo 13 - 16 Tarinoita tasa-arvosta. Kynnys ry.
  •
  • Tiistaina 5.5. klo 13.30 - 16 askartelua lapsille. Äitienpäivä.
  •
  • Helatorstaina 14.5. Arkin kirkkopyhä Keskusseurakuntatalossa. Messu klo 10. Kirkkokahvit ja kuulumiset.

Arkki