Kuopion perheasiain neuvottelukeskus 50 vuotta

Kuopion perheasiain neuvottelukeskus 50 vuotta

25.2.2015

Juhlavuoden kunniaksi Kuopion Musiikkikeskuksessa järjestetään keskiviikkona 25.2. klo 18.00 Hetki ihmiselle -tilaisuus. Ohjelmassa on muun muassa Tommy Hellstenin ja Joel Hallikaisen yhteisesiintyminen, jossa puhe ja musiikki vuorottelevat. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Seurakunnat tekevät paljon näkymätöntä, mutta sitäkin tärkeämpää työtä. Yksi esimerkki tällaisesta on Kuopion seurakuntien perheasiain neuvottelukeskuksen tarjoama apu. Sen asiakasmäärät ovat muutaman viime vuoden aikana vakiintuneet hieman yli 500 kävijään.

Kirkon perheneuvontaan hakeudutaan parisuhteen ongelmissa ja perheen kriiseissä.

”Jokaisella pitää olla oikeus hakea apua ilman, että tieto tulisi julkiseksi. Vaitiolovelvollisuus ja luottamuksellisuus ovat meille tärkeitä toimintaperiaatteita. Siinäkin mielessä meitä siis voisi luonnehtia näkymättömän työn tekijöiksi. "

"Palvelut ovat maksuttomia ja asiakkaaksi voit hakeutua, vaikka ei olisi evankelisluterilaisen kirkon jäsen”, Kuopion perheasiain neuvottelukeskuksen johtaja Irene Venejärvi kertoo.