Tuomiokirkon juhlavuoden tunnus on valittu

Tuomiokirkon juhlavuoden tunnus on valittu

25.2.2015

Teksti: Minna Siikaniva

Vuoden 2015 ensimmäisen adventin messu 29.11.2015 järjestetään jälleen Tuomiokirkossa ja se on samalla Tuomiokirkon 200-vuotisjuhlamessu.

Juhlavuoden kunniaksi on suunniteltu tunnus, joka kuvastaa 200-vuotiasta historiaa, mutta katsoo samalla eteenpäin tuleviin vuosiin. Myös slogan "Ajasta aikaan" tukee viestiä jatkuvuudesta ja tulevaisuuden uskosta. Toisiinsa kietoutuvat ympyrät symboloivat seurakuntayhteyttä ja yhteistyötä. Sininen väri viestii luotettavuudesta, rauhasta ja voimasta. Tunnuksen on suunnitellut graafinen suunnittelija Merja Tapio.

Juhlavuoden kunniaksi on suunnitteilla näytelmä ja korkeatasoisia musiikkiesityksiä. Lisäksi kerätään ihmisten tarinoita ja muistoja Tuomiokirkkoon liittyen. Niitä voi lähettää osoitteeseen tuomiokirkko.kuopio@evl.fi.