Joulujuhla kaikilla herkuilla

17.12.2014

Teksti: Heli Haring

Kuvat: Ari-Pekka Keränen

Oi jospa ihmisellä ois joulu ainainen. Näin ajatteli moni vieras Poukaman joulujuhlassa.

Poukaman leirikeskuksessa vietettiin viime viikolla diakoniakeskuksen ja Kuopion Katulähetys ry:n järjestämää joulujuhlaa. Paikalle oli saapunut reilu 60 vierasta.

”Kokoonnumme nyt toista kertaa tänne Poukamaan yhteiseen joulujuhlaan”, Katulähetyksen puheenjohtaja Alvar Savallampi kertoi tervehdyspuheessaan.

”Sää on kuin Turussa jouluna, mutta ei anneta pimeyden synkentää mieliä. Pääasia, että meillä on täällä sisällä mukavan lämpöinen tunnelma”, diakoni Jarmo Tarkkonen puolestaan tuumasi.

Joulutunnelmaan päästiinkin heti tilaisuuden alkumetreillä laulamalla yhdessä Marian poika -laulu.

Toiminnan miehet

Kari Hakkarainen, Pertti Koistinen ja Pentti Ukkonen viihtyivät silminnähden yhteisen juhlapöydän ääressä.

”Mikäs tässä ollessa, mukaviahan tällaiset tilaisuudet ovat”, miehet kertoilivat.

Kaikki kolme ovat enemmän tai vähemmän mukana seurakunnan vapaaehtoistoiminnassa.

”Olen kolmisen kuukautta tehnyt diakoniakeskukselle hommia. Hoitelen vaate- ja huonekalupuolta. Hyvin olen viihtynyt”, Hakkarainen selvitti.

”Välillä olin mukana myös Toiminnan miehissä, jotka muun muassa tekevät talkoohommia vanhuksille.”

Ukkonen on omien sanojensa mukaan pyörinyt jo muutaman vuoden ajan seurakunnan vapaaehtoistyössä ja tapahtumissa.

”Erityisesti tykkään käydä raamattupiirissä vähän herättelemässä keskustelua.”

”Minä taas olen vasta ottamassa tuntumaa vapaaehtoistyöhön”, Koistinen kertoi.

Ennen ruokailua kolmikko äityi taivastelemaan nykyistä maailmanmenoa.

”Kyllä se pistää miettimään, onko enää mitään hyvää auringon alla.”

Maisteltuaan tarjolla olleita jouluherkkuja miehet sentään löysivät edes yhden pienen valonpilkahduksen.

”No, tämä ruoka ainakin on hyvää!”

Eija Korhonen ja Elina Tikkanen pitivät huolta, että herkut eivät lopu kesken.

Syksyn kohokohta

Yrjö Sihvoselle joulujuhla oli syksyn kohokohta.

”Paastosin koko päivän, kun tiesin, että täällä saa sitten herkutella.”

Sihvosella oli muutenkin aihetta juhlaan.

”Muutama päivä sitten tuli kuluneeksi 25 vuotta siitä, kun tulin mukaan seurakunnan vapaaehtoistöihin.”

”Noin kerran kuussa olen ollut muun muassa kantamassa kolehtia ja avustamassa Tuomasmessussa. Kauhean kivaa puuhaa. On pitänyt hommata oikein hienommat, tummat vaatteetkin näitä kirkkohommia varten.”

Ruokailun jälkeen ilta jatkui vielä Kauneimpien Joululaulujen merkeissä.