Lähetän matkaan toivon valoa

Lähetän matkaan toivon valoa

Kodin yhteyteen rakennetun pajan uumenissa tuoksuu parafiini.  Kädet ja muotit muovaavat kauniita erivärisiä ja -muotoisia kynttilöitä. Tuhannet valontuojat ovat lähteneet maailmalle tästä Pirkko Husson kynttiläpajasta. Kyntteli on ollut yrityksenä olemassa yli 30 vuotta, Pirkon omistuksessa viimeiset neljä vuotta.

”Halusin tehdä elämässäni jotain uutta. Oli sellainen tunne, että mitähän talentteja minulla olisi vielä käyttämättä. Tuolloin tarjoutui tilaisuus astua kynttiläntekijän saappaisiin, ja mieheni rohkeasti kannusti siihen. Olin kisällinä oppimassa tämän käsityöammatin,” Pirkko muistelee.

Nautinnollista yksinyrittäjyyttä

”Palkitsevinta on nähdä omien käsien työntulos sekä vapaus ideoida, kokeilla ja luoda uusia malleja.”

Pirkko työskentelee pajallaan pääasiallisesti yksin. Aviomies ja muutama ystävä tulee sesonkiaikoina kiire- avuksi.

”Arki on välillä yksinäistä, mutta kuitenkin mielenkiintoista ja monipuolista, sillä hoidan myös yritykseni markkinoinnin ja laskutukset yksin. Ajattelen, että tähän työhön pitää olla vähän hurahtanut – siis minä kynttilöihin”, Pirkko naurahtaa.

Työpäivät ovat ennen joulua pitkiä, jopa 14-tuntisia.

”Kynttilöiden valmistaminen on osittain kausiluonteista, vaikka nykyään kynttilät ovat osa sisustamista ja ne kuuluvat lähes jokaiseen juhlaan vuodenajasta riippumatta.”

Vapaa-aikaa ystävien ja perheen kanssa

Sisältöä, voimia ja iloa elämään tuovat perhe sekä läheiset. Vapaa-ajalla tärkeää on tavata ystäviä ja viettää perheen kanssa aikaa harrastusten parissa ja mökillä.

”Työskennellessäni ajattelen usein lämmöllä ihmisiä, jotka nauttivat tekemieni kynttilöiden tuomasta valosta ja tunnelmasta. Jokainen kynttilä on yksilö, joka on huolella ja rakkaudella käsin valmistettu.”

”Toivon terveyttä ja voimia itselleni. Tietenkin toivon myös menestystä työlleni sekä kykyä kehittyä yhä edelleen tässä vaativassa käsityöammatissani”, Pirkko kertoo.