Kristillisen taiteen näyttely vetää yleisöä

Kristillisen taiteen näyttely vetää yleisöä

3.12.2014

Syyskuun puolivälissä avattuun taidenäyttelyyn on joulukuun alkuun mennessä tutustunut reilut kolme tuhatta kävijää.

”Vaikuttaa siltä, että kun tietoisuus näyttelystä kasvaa, kävijämäärät lisääntyvät entisestään”, näyttelyn tiedottaja, kuopiolainen Jussi Savolainen arvelee.

”Kyse on ainutlaatuisesta esiintulosta kristillisen taiteen saralla, siksi väkeä on virrannut paikalle ympäri Suomea. Monista seurakunnista on esimerkiksi järjestetty bussiretkiä näyttelyyn.”

Adolf von Beckerin Kristus-maalaus on esillä Valamon näyttelyssä.

Taidetta Suomesta ja maailmalta

Mestarin jälki -näyttelyssä on esillä Suomen kultakauden mestareiden, kuten Helene SchjerfbeckinMaria WiikinHugo SimberginAmelie LundahlinAlbert EdelfeltinJuho Rissasen ja Eero Järnefeltin kristillisaiheisia teoksia.

Näyttelyssä on esillä myös vaikuttavia ja mielenkiintoisia ulkomaalaisten mestareiden teoksia 1500-luvulta alkaen. Esillä on lukuisia teoksia eri maiden koulukunnista, varhaisimpien joukossa muun muassa firenzeläinen
teos 1500-luvulta.

Näyttelyn vieraskirja on täyttynyt vaikuttuneista kokemuksista.

”Mielenkiintoista näyttelyssä on se, että katsojat ovat nimenneet hyvin erilaisia töitä vaikuttavimmiksi kokemuksikseen.”

”Vieraskirjan kommenteista huomaa sen, että on mahdoton arvailla etukäteen,
mikä työ itse kullekin kävijälle antaa voimakkaita elämyksiä ja koskettaa sydäntä”, Savolainen pohtii.

Mestarin jälki -näyttely on avoinna Valamon luostarin kulttuurikeskuksessa 17. tammikuuta saakka.