Näkymätön auttaja

Näkymätön auttaja

19.11.2014

Kirkon perheneuvonta on auttanut kriiseissä jo seitsemänkymmentä vuotta.

Seurakunnat tekevät paljon näkymätöntä, mutta sitäkin tärkeämpää työtä. Yksi esimerkki tällaisesta on Kuopion seurakuntien perheasiain neuvottelukeskuksen tarjoama apu. Sen asiakasmäärät ovat muutaman viime vuoden aikana vakiintuneet hieman yli 500 kävijään.

Kirkon perheneuvontaan hakeudutaan parisuhteen ongelmissa ja perheen kriiseissä.

”Jokaisella pitää olla oikeus hakea apua ilman, että tieto tulisi julkiseksi. Vaitiolovelvollisuus ja luottamuksellisuus ovat meille tärkeitä toimintaperiaatteita. Siinäkin mielessä meitä siis voisi luonnehtia näkymättömän työn tekijöiksi”, Kuopion perheasiain neuvottelukeskuksen johtaja Irene Venejärvi kertoo.

Perheneuvonta tekee työtä, jonka tuloksia ei voi euroissa mitata. Ilman sen tarjoamaa apua saattaisi kuitenkin syntyä paljon inhimillistä kärsimystä – ja lopulta myös iso lisälasku yhteiskunnalle.

”Riittävän ajoissa avun piiriin hakeutumalla voidaan ennaltaehkäistä ongelmien syvenemistä ja auttaa ihmisiä luomaan toimivampia malleja ristiriitojen ratkaisemiseen.”

Seurakuntavaalit ovat ohitse ja uudet luottamushenkilöt valittu.

”He ovat omalta osaltaan mukana päättämässä kirkon tulevista toimintalinjauksista. Jotta kirkko pystyisi tekemään ennaltaehkäisevää työtä, tarvitaan resursseja niihin palveluihin, joihin on tulijoita.”

Kuopiossakin juhlitaan

Juhlavuoden kunniaksi Kuopion perheasiain neuvottelukeskus järjestää avoimien ovien tapahtuman Arkissa 19.11.

Ensi vuoden puolella Kuopion perheasiain neuvottelukeskus puolestaan täyttää viisikymmentä vuotta. Sitä juhlitaan musiikkikeskuksella 25.2. Ohjelmassa on muun muassa Tommi Hellstenin ja Joel Hallikaisen yhteisesiintyminen, jossa puhe ja musiikki vuorottelevat.