Tuusniemen seurakuntakoti käyttöön

Tuusniemen seurakuntakoti käyttöön

5.11.2014

Teksti ja kuva: Erika Suominen

Tuusniemen uudistettu seurakuntatalo vihittiin talvikirkoksi, sillä varsinainen kirkko on kylmä ja kallis lämmittää talvella.

Kuopion hiippakunnan piispa Jari Jolkkonen pyhitti kaikki tilan eri paikat. ”Pyhitetään tämä Jumalan sanalle ja rukoukselle. Olkoon tämä sali Jumalan kohtaamisen paikka sekä keskinäisen yhteyden ilon ja surun paikka.”

Piispa totesi, että varmaan kansan suussa paikalle löytyy jokin hyvä nimi, mutta hänestä seurakuntakoti olisi hyvä nimitys. ”Koti on enemmän kuin talo. Domus dei on Jumalan asuinsija ja Domus ekklesia seurakunnan koti.”

Jolkkonen toivoi, että tähän tilaan kaikki voisivat tulla sellaisina kuin ovat. ”Täällä ei särkyneen tarvitse teeskennellä ehjää, eikä langenneen hurskasta. Tulkaa tänne rohkeasti saamaan lohtua ja antakaa ilon ja kiitoksen näkyä.”

Usko tuli näkyväksi

Paula Hagman-Puustinen saarnasi, kuinka Herran käsi on yllämme ja se on voimakas. Hän puhui myös uskosta ja epäuskosta. ”Ei tahdottu uskoa todeksi, kun tämän seurakuntatalon remonttia alettiin suunnitella. Silloin epäusko meinasi saada vallan. Nyt usko on muuttunut näkyväksi. Tämä on seurakuntalaisten koti, tänne saa tulla vapaasti ja täältä voi lähteä keventynein taakoin. Tässä usko on saanut vahvistusta.”

Seurakuntakotiin on rakennettu myös lapsille oma paikkansa, jossa he voivat leikkiä tapahtumien aikana.

Oman tervehdyksensä toi myös ortodoksipappi Olavi Matsi. Hän kertoi, että hänen isänsä kulki evakkomatkalla Tuusniemen kautta Pielavedelle. ”15-vuotias isäni oli miettinyt, missä olisi turvallisin paikka yöpyä ja hän valitsi luterilaisen kirkon.”

Paikalla oli noin 180 seurakuntalaista ja tila täyttyi ääriään myöten. Kirkkokuoro toi oman tervehdyksensä musiikin muodossa.