Nenäpäivänä pallomereen!

5.11.2014

Teksti: Heli Haring

Kuva: Tuija Hyttinen

Idean takana on Nenäpäivä-säätiö. Sen ovat vuonna 2004 perustaneet Suomen Punainen Risti, Kirkon Ulkomaanapu ja Suomen UNICEF. Säätiön toiminnassa ovat mukana myös Pelastakaa Lapset, Plan Suomi Säätiö, Suomen Lähetysseura, Fida International, Solidaarisuus ja SASK.

Kuopion Nenäpäivä-tapahtumassa on tänä vuonna mukana muun muassa Savonia-ammattikorkeakoulun opiskelijoiden yTiimi.

Millä tavalla osallistutte Nenäpäivään, yTiimin Nenäpäivän projektipäällikkö Jonna Sirkkiä?

”Pystytämme kauppakeskus Apajaan pallomeren. Olemme porukalla hoitaneet kehikoiden, pallojen ja kuljetusten hankkimisen. Ennen Nenäpäivää olemme kutsuneet lapsiryhmän päiväkodista leikkimään pallomereen ja se kuvataan videolle, joka on sitten katsottavissa netissä. Meillä on myös netissä sivut, joiden kautta haastamme yrityksiä mukaan lahjoittamaan rahaa. Lahjoittavat yritykset saavat näkyvyyttä Nenäpäivä-tapahtumassamme.”

Miten iso ponnistus tämä on ollut?

”Alkusyksystä saakka olemme neljän hengen porukalla tätä valmistelleet. Ensimmäinen ideamme osoittautui liian kalliiksi ja hankalaksi toteuttaa, joten suunnitelmia piti muuttaa kesken kaiken. Olemme paiskineet paljon töitä tempauksen eteen, ja tietysti meillä kaikilla on ollut siihen päälle vielä opiskelutkin. Tem­paus on toteutettu nollabudjetilla, joka sekin on asettanut omat haasteensa. Siitä huolimatta tämä on ollut erittäin mukavaa ja palkitsevaa puuhaa.”

Millaiset odotukset tiimillä on Nenäpäivästä?

”Ideamme on jo etukäteen herättänyt sen verran kiinnostusta, että odotamme runsaasti kävijöitä. Tavoitteenamme on kerätä lahjoituksina tuhat euroa.”

Onko kiinnostusta osallistua myös ensi vuonna?

”Savonian yTiimi on nyt mukana ensimmäistä kertaa. Jos tempauksemme onnistuu, niin innostusta jatkoon saattaa hyvinkin löytyä. Olisihan se mukavaa, jos tästä tulisi yTiimille perinne.”