Vaalikoneelle on tarvetta

22.10.2014

Teksti: Minna Siikaniva

Kuva: Tuija Hyttinen

Seurakuntavaalit ovat kuumimmillaan. Myönnän, että tunsin lievää ärtymistä seurakuntavaalien listoja katsellessa. Olen melko äskettäin muuttanut paikkakunnalle ja listojen taustat jäivät nopealla tarkkailulla epäselviksi. Vaaliehdokkaat eivät ole minulle ennestään tuttuja. Listojen perusteella ei voi päätellä poliittisia tai muita taustoja.

Vertailun vuoksi menin nettiin ja katsoin entisen kotiseurakuntani vaalilistat. Olihan siellä tuttuja kasvoja, mutta täytyy myöntää, että listojen perusteella ei äänestyspäätöstä todellakaan pysty tekemään.

Täytyypä siis käyttää vaalikonetta. Onpa mahtavaa, että meillä on mahdollisuus verrata seurakuntavaaliehdokkaiden mielipiteitä omiimme. Mihin hyvään sinä uskot? Mihin hyvään ehdokkaasi uskoo?

Seurakuntavaaleissa nyt valittavat luottamushenkilöt tekevät päätöksiä seuraavat neljä vuotta. Se on kirkon tulevaisuuden kannalta merkittävä ajanjakso. Sinun äänesi on tärkeä. Kirkon tulevaisuudesta päätetään nyt.

Kannustan sinua käyttämään vaalikonetta ja osallistumaan seurakunnissa järjestettäviin vaalipaneeleihin. Kuopion torin Arkissa järjestetään vaalilauantai 8.11, jossa on mahdollista tavata ehdokkaita. Haasta oma mahdollinen ehdokkaasi ja kysy hänen kantaansa itsellesi tärkeisiin asioihin.

Äänestäminen on tehty helpoksi. Sinulle tulee kotiin äänioikeuskortti ja vaaliesite. Voit äänestää joko ennakkoon 27.–31.10. tai varsinaisena vaalipäivänä 9.11. Ennakkoäänestyspisteitä on pystytetty ympäri kaupunkia muun muassa kauppakeskuksiin ja Kuopion torille.

Vaalien teema on ”Uskon hyvän tekemiseen”. Seurakunnat tekevät paljon myös näkymätöntä hyvää työtä, jota arjen aherruksessa ei tule ajatelleeksi.

Onko sinun mielestäsi tärkeää, että koululaiset voivat osallistua iltapäiväkerhoihin? Onko merkityksellistä, että sunnuntain jumalanpalveluksissa rukoillaan alueen ihmisten puolesta? Onko hyvä, että ihmisillä on mahdollisuus soittaa Palvelevaan puhelimeen? Nämä ovat vain esimerkkejä laajasta kirkon toiminnasta.

Mitä sinä toivot seurakunnaltasi? Nyt on mahdollisuus ottaa kantaa.

Usko hyvän tekemiseen! Äänestä ja vaikuta kirkon tulevaisuuteen!